iOS 6 ile birlikte Apple dünyası tarafından kullanılan bir uygulama olan Passbook'tan bahsediyoruz. Uzun zamandır iPhone'un içerisinde kalan Passbook ne işe yarıyor?



Passbook, Apple’ın iOS 6 ile tanıttığı bir nevi cüzdan uygulaması. Passbook ile uçuş kartlarınızı, indirim kuponlarınızı, sinema biletlerinizi ve daha fazlasını bir uygulama içerisinde tutabilirsiniz. Passbook’unuzda bulunan kartlarınız sayesinde rahatlıkla check-in işlemleri, sinemaya giriş gibi bir çok işlemi iPhone ya da iPod Touch’ınız ile gerçekleştirebilirsiniz.

iCloud ile uyumlu olan Passbook’a eklediğiniz kartlar diğer cihazlarınızda da kullanılabilir veya diğer cihazlarınızda da bu kartları düzenleyebilirsiniz. Kartlarınızı Passbook’unuza web tarayıcı, e-posta veya mesajlara gelen ilişkili bağlantılara tıklayarak, 2B barkodları tarayarak ekleyebilirsiniz. Veya Passbook uyumlu uygulamaları kullanarak da aynı işlemi yapabilirsiniz. Tüm bu işlemleri yapmak için kredi kartınızı önceden tanımlamanız gerekmekte.

Mobil ödeme sitemleri bir dönem ülkemizde tanıtılmaya çalışılsa da henüz aktif bir kullanım veya artan bir kullanıcı kitlesi ne yazıkki söz konusu değil. Önümüzdeki yıllarda bankaların desteği ile bu tarz mobil ödeme sistemlerinin yaygınlaşacağını düşünüyoruz.

Kaynak : Passbook Nedir? - Teknovi