Akıllı telefon sektörünü adeta protesto eden bir KickStarter girişimi olan NoPhone bağış toplamaya başladı. Yeni bir akıma öncülük etmek isteyen bu girişim bakalım sizin ilginizi çekecek mi?



Herkesin iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerini konuştuğu şu günlerde yeni bir proje şekilleniyor. Bir KickStarter projesi olan NoPhone, piyasadaki tüm akıllı ve akılsız telefonlara rakip olmaya hazırlanıyor. Akıllı telefon kullanımının çığ gibi arttığı şu günlerde NoPhone, kendi akımını oluşturmanın peşinde. Öyle ki noPhone’un önemli özellikleri var.

NoPhone’un herhangi bir pil/batarya sorunu yok. Sonsuza kadar çalışacak bir bataryası mevcut. Herhangi bir güncelleştirme gerekmiyor. Çünkü o her zaman en güncel sürüme sahip. Ekranının kırılması gibi bir risk taşımıyor. Suya, toza, darbelere karşı korumalı harika bir ürün(!).



30.000 Dolar bağış toplamak üzere yola çıkan NoPhone, şimdiye kadar 5749 Dolar bağış toplamış durumda. Fotoğraflardan da anlayabileceğiniz üzere NoPhone aslında yeni bir akımın simgesi. NoPhone sizlere harika uygulamalar, sosyal ağlarla sınırsız erişim gibi vaadlerde bulunmuyor. Çünkü noPhone bir cihaz değil. noPhone, 3D yazıcılar ile oluşturulmuş bir maket. Günümüz akıllı telefonlarının ebatlarında sadece bir parça plastik.

Akıllı telefonların sanal gerçekliğine kafa tutan NoPhone’un tek bir iddiası var. Bu iddia ise kullanıcıları gerçek hayata bağlamak. NoPhone, saatlerimizi hatta günlerimizi çalan, vaktimizi boşa kullanmamız için adeta bizleri teşvik eden akıllı telefon sektörünün çılgınlığını bir protesto ediş biçimi.

Oldukça zeki ve esprili bir şekilde düşünülmüş olan NoPhone girişiminde gelen bir güncelleme ile özçekim yapmak oldukça kolay. NoPhone ile özçekimde vurgulanan detay ise yine “gerçek dünya”.



Kaynak : iPhone 6’nın En Dişli Rakibi NoPhone Bağış Topluyor - Teknovi