İyi hoş arkadaş çok güzel bir noktaya değinmiş Ü-şen-geç-lik
Fakat benim takıldığım konu Nasıl 5-10 dakika da makale yazılıyor? hadi yazıldı diyelim 10 dakikada yazılan makaleden ne hayır gelir? Çok şükür bende web sitelerim den oldukça iyi para kazanıyorum fakat arkadaşın dediği gibi keşki olsa.
Ben 1 sayfayı hazırlamadan önce tüm resimlerimi Program ile boyutlandırıyor,üzerine site ismini yazıyor ve sunucuya yüklüyorum. Genelde alıntı olan ve gerçek kaynağı belli ise mutlaka aktif link ile kaynak belirterek sayfayı yayınladığımı öncelik ile belirteyim. Sitemde bulunan Atatürk ve Tarih bölümü hariç diğer tüm sayfalarımda ki makaleler ve anlatımlar bana ait.Resimleri inceler ve tek tek anlatımlarını ve fikirlerimi bizzat kendim yazarım. Ortalama 1 sayfayı hazırlamam Resim düzeni,makale,anlatım ve sayfayı yayına hazırlayıp zamanlamam 1-1,5 saatimi alıyor.
Mümkün olduğu kadar titiz ve düzenli sayfalar hazırlamaya gayret ediyorum. Her gün siteme 5 özgün yazı girer planlı çalışırım. Artık çöp siteler hiç para kazanmıyor. Benim bundan 7 yıl önce acemilik dönemlerimde açtığım ve 10 bin sayfası olan fakat 3 yıldır hiç güncellemediğim bir sitem şu an en çok ilgilendiğim sitemin 20% kadar kazandırmıyor. Sebebine gelince çöp site olduğu ve neredeyse hiç özgün yazı bulunmadığı için. Sitenizden güzel para kazanmak istiyorsanız üşenmeyecek ve sitenize çok emek vereceksiniz. Sadece içerik girmek yeterli değil elbet. İmleme ve sosyal ağlarda paylaşılmasını sağlamak çok önemli. Ben hiç bir site sahibini sitesinde gördüğüm bir eklentinin ne olduğunu sormam ya da kaynağından araştırmam dahi. Kendim bizzat zaman ayırır gerekirse en iyisi için saatlerce iyisini bulmaya çalışırım. Demem o ki hazıra konmak ve başkalarının yazdıkları yazıları kopyalayıp yapıştırmak ile kimse ne para kazanabilir ne sitesini bir noktaya taşıyabilir.