lostyazilim
tr.link

İş Fikrim Hakkında Düşünceleriniz

14 Mesajlar 1.908 Okunma
acebozum
tr.link

mediaoyun mediaoyun WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Serbest Girişimci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 54
  • Beğeniler 1 / 6
  • Ticaret 0, (%0)

GokhanGok adlı üyeden alıntı

Yanlış anlama kardeşim ama format atmasini bilen bilgisayarciyim ben diyor. 16 yıldır bilgisayar isi yapıyorum ariza tespit cihazindan tut board ariza yapim makinesine kadar herseyim var. Ve senin gibi dusunen kucuk isletmeler yuzunden bu meslegin b.ku cikmis durumda. Sen elektrik dukkani ac uydu montaji yap bilgisayar isime bulasma derim.

Ne kadar yanlış anlama desende bu laf alelalen bana yazılmış bir cevap, kavga çıkmasını istemem ama kendimi savunsam yanlış olmaz herhalde. Biz senin dediğin gibi az bir bilgi ile işe girmeye çalışmıyoruz. Ben çok küçük yaşlardan itibaren bilgisayarla değil bilgisayarın içiyle dışıyla uğraşıyorum.

Okulu okuyorum. Düşük akım nedir hangi malzeme neye yarar, şekli şemali nasıldır, baskı devreler ramlar vs en az senin kadar belki de daha fazla bilgiye sahibim. Unutma hem okulunu okudum hem küçük yaşlardan itibaren hem içini hem dışını araştıran bir bireyim. Elektirikçi arkadaşımı anlatmıyorum bile...

www.mediaoyun.com

www.onerifim.com
wmaraci
reklam

GokhanGok GokhanGok Karşıyakalı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar donanım uzmanı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)

mediaoyun adlı üyeden alıntı

Ne kadar yanlış anlama desende bu laf alelalen bana yazılmış bir cevap, kavga çıkmasını istemem ama kendimi savunsam yanlış olmaz herhalde. Biz senin dediğin gibi az bir bilgi ile işe girmeye çalışmıyoruz. Ben çok küçük yaşlardan itibaren bilgisayarla değil bilgisayarın içiyle dışıyla uğraşıyorum.

Okulu okuyorum. Düşük akım nedir hangi malzeme neye yarar, şekli şemali nasıldır, baskı devreler ramlar vs en az senin kadar belki de daha fazla bilgiye sahibim. Unutma hem okulunu okudum hem küçük yaşlardan itibaren hem içini hem dışını araştıran bir bireyim. Elektirikçi arkadaşımı anlatmıyorum bile...

Bak abicim, madem yanlış anlayacaksın açık ve net yazayım o halde. Bu işler düşük akım nedir şekil şemal nasıldır baskı devreler ramlar ile olucak şeyler değil anlatabildim mi ? Sen Otomasyon okuyorsun senin büyük makineler ile işin olmalı bilgisayar ile değil . Benim de amcaoğlum okudu otomasyon ve bilgisayar da sadece otomasyon sistemleri ile ilgii program yazıyor ve onu makineye kodluyor. Sen bu mesleği öğrenip bilgisayar işi yapmak istiyorsun. Böyle bir dünya yok anlatabildim mi ? Ve şunu da belirteyim senin okuduğun otomasyon işi bilgisayardan daha çok para kazandırır sana. Büyük fabrikaların makinelerinin arızalarını o bahsettiğin düşük akım ve şekil şema ile çözebilirsin eline bir board aldğın zaman ya bunun düşük akımı neydi baskı devreleri neydi diye çözemezsin umarım anlatabildim. Ha unutmadan şunu da belirteyim bilgisayar donanım konusun da emin ol benden iyi değilsindir. Rastgele.

Kuva-i Kafsinkaf

mediaoyun mediaoyun WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Serbest Girişimci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 54
  • Beğeniler 1 / 6
  • Ticaret 0, (%0)
Ya abim tamam uzatmaya gerek yok. Benim demek istediğim konuyu açmak istememin sebebi bana fikir olarak yardım etmeniz. Direk saldırı yapmanıza gerek yoktu. Diyebilirdiniz ki kardeşim böyle böyle otomasyonda daha çok para var yada ne bileyim daha üsturuplu yazabilirdiniz. Biz gençlerde sizin gibiler sayesinde iş kuramayıp sürünüyoruz zaten :)

www.mediaoyun.com

www.onerifim.com

GokhanGok GokhanGok Karşıyakalı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar donanım uzmanı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)
Ben saldırı yapmadım bak orada dur topu bana paslama. Ben sadece her format atan bilgisayar dükkanı açsaydı vay halimize derdik. KEndi mesleğin de ilerlemen adına bunu yazdım ben sana. Keşke bende zamanın da otomasyon okusaydım bak sana kısa bir örnek vereyim. Bizim amcaoğlunun da elektrik dükkanı var geçen yıl ızmır de zıyaretıne gıttım beraber sanayi'ye geçtik işi varmış, yanında gittim, ayakkabı taban makinesinin sıcak hava hortumu mu ne arızalymış, yanında bir cihaz götürdü makinenin beynine bak bızım arıza tespit cihazları gibi arızayı buldu parçay dğeiştirdi inanmayacaksın ama 1400 tl para aldı sadece o arızayı bulup değiştirip adamın işini aksatmadığı için ve adam gözü kapalı verdi parayı her ay da bakım yapıyordu 150 tl ye düşün artık gerisini. Bu yüzden diyorum mesleğine devam et bak şuan çin - japon firmalar ile çalısıp otomsyon programı yazıp arıza bakımı yapıyor.

Kuva-i Kafsinkaf
wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al