Maziliguney adlı üyeden alıntı


Eğer 'haftada 5 yorum atılacaksa' bunu o hafta içerisinde istediğim bir zaman diliminde yapabilirim demek değil midir. Yani sınavlarımın olması, herhangi bir işimin olması ya da netimin olmaması gibi sebeplerden dolayı belki günlük olarak yorum atamayacağım. Onun yerine o hafta içerisinde uygun olduğum bir zaman diliminde toptan atmak istedim, yapamayacak mıyım yani?

Keza bu durum yine bloga günlük olarak eklenecek yazılar için de geçerli. Gruptan çıkartmak yerine site içerisinde bulunan eski konulara yorum atılabilir diye düşünüyorum :)


Mazeretler elbette hoş karşılanıyor, hepimizin mazereti olabiliyor sonuçta :) Ama bahsettiğiniz maddeler çelişmiyor.

Bir kişinin 4-5 gün yorum yapmayıp bir günde 5 yorum birden yapması hem yorumların kalitesini düşürecek hem de grubun periyodik yorumlama düzenini bozacaktır. Şahsen bloguma bir kişiden 4-5 gün hiç yorum gelmese ben o kişinin gruba girişindeki samimiyetinden ve niyetinden şüphe duyarım :) her gün 10 dakika ayırmak yerine bir gün yarım saat ayırmak mantıklı gelmiyor bana.

Blogun güncel olması kısmına gelirsek, zaten güncel olmamayı alışkanlık haline getirmeyen bloglarda eski konulara grup üyeleri sağ olsunlar yorum yapıyorlar, bu konuda anlayışlılar. Mesela ben sınavlarım sebebiyle 3 gündür yazı giremiyordum, bugün bir kaç arkadaş eski yazılarıma yorum yapmışlar.

Ama bir blogun güncel olmamayı alışkanlık haline getirmesi demek blog sahibinin ilgisini kaybettiğini ya da işi pek ciddiye almadığını gösterir. Bu durum zaten bir süre sonra eski yazılara yönelmeyi de imkansız kılacaktır. O yüzden işi baştan sağlama almak en iyisi, diğer türlü daha çok karışıyor ortalık :)

Umarım anlatabilmişimdir :)