Renk Seçimi
Tasarımcıların en önemli konusu olan renk seçimi bir çok insana büyük sıkıntılar yaratıyordu. Buna çözüm olarak çıkartılan bir kaç uygulama ile bu sorun tamamen yok oldu gibi. Lakin bu uygulamaları keşfedememiş bir çok arkadaşımız bulunmakta. Öncelikle bu uygulamaları; Adobe Kuler, Color Scheme Designer, Colour Lovers gibi sıralayabiliriz. Ama benim tavsiyem Adobe Kuler 'dir. Photoshop programınıza kolayca plugin olarak kurabilir ve size önerilen renkleri kullanabilirsiniz. Aynı zamanda ise gölgelendirmeleri ve tamamlayıcı renkleri kullanarak güzel bir görsellik hazırlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Adobe Kuler sayfasını ziyaret edip, size uygun seçeneği ile başlamak.
İcon
Sağdan soldan icon buluyor, bilgisayarınıza indiriyor ve bunları tasarımınıza uygun hale getirmek için binbir çaba içerisine girenlerden misiniz? Bilenler zaten şuan tebessüm etmeye başlamıştır ama doğrusu bu, bende çok çektim zamanında :) Ama neyse ki flaticon eklentisi derdime çare buldu. Hiç zorlanmadan tasarımınıza en uygun iconları kolaylıkla photoshop programınızdan ekleyebiliyorsunuz. Tabi bununla da bitmiyor. Bir çok tasarımcının ve yazılımcının kullandığı Font Awesome var. İsminden de anlaşılacağı gibi bu bir yazı fontudur. Fontu indirip bilgisayarınıza kurduktan sonra tasarımınızda yazı aracını açıyorsunuz. Font Awesome yazı tipini seçtikten sonra bu adresten dilediğiniz iconu kopyalayıp yapıştırabilirisiniz.
Font Seçimi
Evet. Bir çoğumuz çok güzel tasarımları ciddiyetsiz font kullanarak gözden düşürmüşüzdür. Sırf hoşunuza gitti diye bu gibi fontları diğer insanlara sunmamalısınız. Unutmayın tasarımları gözel gösteren bir faktörlerden bir tanesidir font. 1001Fonts adresinden fontları ön izleyerek indirebilirsiniz. Türkçe karakter desteği olan ve kullandığım fontları da önermek isterim tabi. Aller, Cooper Hewitt, Existence, Exo-Exo2, Gill Sans Pro, Helvetica Neue, Idealist, Kelson, Klavika, Lato TR, Open Sans Font Family, Roboto, Sansation, Signika Negative, Solomon, Titillium, Weblysleek Ui
Grid Sistemi (Izgara)
Aslında en önemli konudur Grid. Grid öncesine ve sonrasına bakıyorumda, tasarımlarımda çok büyük bir değişim var. Yani hem tasarımcı açısından da çok büyük kolaylık. O cetvelleri bir şöyle bir böyle yerleştirme çilesi, soldan sağdan verilen değerler, göz yorulmaları felan. Hiç uğraşmayın. 960.gs sizin için bu kolaylığı sağlıyor. Orada yer alan örneklere de bakabilirsiniz zaten. Kullanımına gelince; indirdiğiniz dosya içerisinden templates klasörünü açın ve size uygun olanı kullanmaya başlayın. Bu kadar basit.
Şuan üzerine değinmem gereken başka bir şey gelmiyor aklıma. Diğer tasarımcı arkadaşlarımızda burada bir kaç tavsiyelerini paylaşırlarsa forumda açılan, aynı ama dolaylı yoldan sorulan sorulara çözüm getirmiş oluruz. He birde unutmadan, bunlar benim kullandığım yöntemlerdir. İllaki farklı arkadaşlarımız farklı şekilde kullanıyor olabilirler. Bunlar benim naçizane tavsiyelerim.