Forumda daha önce bir kaç konu açmıştım ama sanırım bir kaç yerde hata yaptım insanlara nasıl yaklaşmam gerektiği konusunda sanırım başarılı olamadım kendimi hatalı buluyorum ve sizlere sormak istiyorum bu işi nasıl yapabilirim.

öncelikle kendimi tanıtayım UBR Trade Co. ortaklarından birisiyim sitemiz www.ubrtrade.com .Yaptığımız iş üretimini yaptığımız makinelerin yurt dışına satılmasını sağlamak hali hazırda bulunan distribütörlerimiz sayesinde 14 farklı ülkeye satış yapmaktayız.

üretimini yaptığımız makine kağıt boru (tüp) makinesi ve türevleridir.

Avrupa standartlarında üretim yapıyoruz CE ve ISO belgelerimiz mevcuttur Avrupa ürünlerden fiyat olarak aşağıda ama kalite olarak eş değerindeyiz üretim hızlarımız ve kullandığımız yedek parçalar bire bir aynıdır.


Gelelim Yapmak istediğim işe

yabancı dil bilen distribütörlere ihtiyacımız var bazı diller hariç çünkü ya distribütörü var yada sırf Türk olduğumuz için bizden makine almayacak ülkeleri istemiyorum

Şu diller hariç : Almanca , İtalyanca , İngilizce

Tercih ettiğimiz diller :Lehçe (Müthiş bir pazara sahip ama giremiyoruz ), Fransızca , Arapça , İspanyolca , Portekizce , Çekçe , Estonca , Gürcüce , Rusça , Kazakça , Kırgızca , Özbekçe ve diğer uygun görebileceğimiz diller (Pazar araştırması yapılıp uygunluğuna karar vereceğiz)

şimdi ise burada takıldığım bir nokta var ben her ülke için anahtar kelimeyle domain alıp o ülkenin adına bir site kurup tüm içeriği sağlayıp sorumlu distribütör arkadaşa teslim edeceğim kendisi hiç bir masrafa girmeyecek. yalnız 2 gün sonra ben o arkadaşa ulaşamazsam ve bir daha haber alamazsam ne olacak bunu düşünerek şöyle bir karar aldık siteyi kendi diline çevirecek ve biz siteyi düzenleyeceğiz ilk satışından itibaren çeviri ücreti piyasada ne ise onunla beraber hak ettiği komisyonu hesabına yatıracağız benim aklımdan geçenler bunlar

sizce ne yapmalıyım nasıl bir sistem oluşturmalıyım siz olsanız ne yapardınız