agoren adlı üyeden alıntı

Yok hocam zaten Linux altinda calisilacak.

Cache olarak bildiginiz ozel olarak onerebileceginiz bir sey var mi?

Ornek: varnish, squid vs. gibi

Burada yapmak istedigim sey. Aranan sonuclara karsi bunu mu denemek istediniz gibi bir sey. Tabii bunu mu denemek istediniz yazmayacak.

Turkce ile alakali bir sey. Konusma tanima gibi. Fakat kelime fazla olunca yavaslar diye dusunmustum. MongoDB ve Scala ile calismistim. Reactive Mongo'da

Python'da calismadim sadece okudum Flask ve REST API yazma hayallerim vardi o donem bir bakmistim.

Ancak CouchDB hakkinda bilgim sifir. Mongo vs. Couch diye karsilastirmak biraz sacma olabilir belki ama yine de bunu sizden istesem bildiginiz kadari ile?

Her ikinize de tesekkurler :)

Cache olarak memcached tabanlı geliştirilmiş olan CouchBase önerebilirim, Redis ve Hazelcast gibi muadilleride mevcut.

Mongo vs CouchDB'de ihtiyaç önemlidir. CouchDB daha çok değişen datalar için kullanılma amacı taşır ve bu baz alınarak geliştirilmiştir. Eğer elinizdeki data her gün yada saat değişen bir data ise, CouchDB fakat fazla değişen değilde biriken bir data üzerinden hızlı sorgular çalıştırmak ise amaç MongoDB.

Tavsiyem ;

CouchBase Cache Framework + Couch DB

yada

REDIS + MongoDB

Hazelcast dağıtık sistemler için en iyisidir fakat dağıtık min. 4-5 makien üzerinde datayı tutmayı ve everytime up bir db sistemi ile çalışmayı planlamıyorsanız amacı dışına çıkmış olursunuz yok benim sistemin her ne olursa olsun up olmalı ve dataya her an ulaşabilmeliyim diyorsanız Hazelcast kullanım olarakta basit ve iyidir.