lostyazilim
tr.link

Textbox içine girilen veriyi kaydetme

11 Mesajlar 9.849 Okunma
lstbozum
tr.link

UtkuCelik UtkuCelik Aman Aman Kullanıcı
  • Üyelik 26.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** Ç**
  • Mesajlar 345
  • Beğeniler 70 / 48
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar, visual studio üzerinden bir program yapmaya çalışıyorum fakat bir sorunla karşı karşıyayım. Textbox içindeki yazıyı, rakamı falan bir buton vasıtasıyla kayıt etmek istiyorum.

Yani textbox olacak ona veri girilecek kayıt et butonuyla kaydedeceğim. Bunu programın üstünde kaydetmek istiyorum nasıl yapabilirim?

Örnek;

İsim: ....

Kayıt Et

wmaraci
reklam

balporsugu balporsugu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 509
  • Beğeniler 85 / 84
  • Ticaret 3, (%67)
nereye kayıt ediceksin?textbox'ın text özelliğini kullanıp kaydediceğin yere yazıcaksın.mesela label a düşün.label.text=textbox.text

• Üyelik 26.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** Ç**
  • Mesajlar 345
  • Beğeniler 70 / 48
  • Ticaret 0, (%0)

balporsugu adlı üyeden alıntı

nereye kayıt ediceksin?textbox'ın text özelliğini kullanıp kaydediceğin yere yazıcaksın.mesela label a düşün.label.text=textbox.text

Programın içine kayıt etme şansım var mı? Kişi ekle gibi bir şey yapmak istediğim.

Mesela mehmet adında birinin bilgilerini yazacağım textboxlara sonra kayıt et diyeceğim o kişi kayıt olacak. Programa nasıl gömebilirim?

• Üyelik 26.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 509
  • Beğeniler 85 / 84
  • Ticaret 3, (%67)

BLackMan adlı üyeden alıntı

Programın içine kayıt etme şansım var mı? Kişi ekle gibi bir şey yapmak istediğim.

Mesela mehmet adında birinin bilgilerini yazacağım textboxlara sonra kayıt et diyeceğim o kişi kayıt olacak. Programa nasıl gömebilirim?

birden çok yolu var ama programın içinde tutmak sakıncalı.bir database programı kullanman daha sağlıklı olucaktır.linq yöntemi ile dbyi programa bağlayabilirsin.onun dışında txt yada word e yada xml e saklayabilirsin ama bunlar biraz sıkıntılı.veya program kapandığında hafızada kalmasın diyorsan session kullanarak geçici hafızada tutabilirsin.sen o kayıtı ne için saklıcaksın veya daha sonra nerde kullancaksın?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 26.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** Ç**
  • Mesajlar 345
  • Beğeniler 70 / 48
  • Ticaret 0, (%0)

birden çok yolu var ama programın içinde tutmak sakıncalı.bir database programı kullanman daha sağlıklı olucaktır.linq yöntemi ile dbyi programa bağlayabilirsin.onun dışında txt yada word e yada xml e saklayabilirsin ama bunlar biraz sıkıntılı.veya program kapandığında hafızada kalmasın diyorsan session kullanarak geçici hafızada tutabilirsin.sen o kayıtı ne için saklıcaksın veya daha sonra nerde kullancaksın?

Asıl amacım kendimi geliştirmek c# ta. Fakat oluşturmak istediğim programın amacı sokak hayvanları falan ile ilgili. Onların bilgilerini gireceğim mesela sahiplendirilecek kedi veya köpekler. Cinsleri vs olacak. Bir veritabanı oluştursam nasıl bağlayıp kaydettirebilirim.

• Üyelik 26.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 509
  • Beğeniler 85 / 84
  • Ticaret 3, (%67)

Asıl amacım kendimi geliştirmek c# ta. Fakat oluşturmak istediğim programın amacı sokak hayvanları falan ile ilgili. Onların bilgilerini gireceğim mesela sahiplendirilecek kedi veya köpekler. Cinsleri vs olacak. Bir veritabanı oluştursam nasıl bağlayıp kaydettirebilirim.

hocam önce kendini c# da geliştirmek istiyorsan .net e yönel.visual basic eskidi artık kullanılmıyor. database olarak mssql indiriceksin en iyi si bu.linq yöntemini kullanırsan çok rahat edersin.ama kendini geliştirmek istiyorsan bir eğitim seti bulmalısın.

bana kalırsa windows form hiç yazma direk aspx(.net ile çok benzer) ile giriş yap.hem daha çok örnek ve eğitim videosu bulursun hemde yaptığın yazılımları internette paylaşabilirsin.

• Üyelik 26.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** Ç**
  • Mesajlar 345
  • Beğeniler 70 / 48
  • Ticaret 0, (%0)

hocam önce kendini c# da geliştirmek istiyorsan .net e yönel.visual basic eskidi artık kullanılmıyor. database olarak mssql indiriceksin en iyi si bu.linq yöntemini kullanırsan çok rahat edersin.ama kendini geliştirmek istiyorsan bir eğitim seti bulmalısın.

bana kalırsa windows form hiç yazma direk aspx(.net ile çok benzer) ile giriş yap.hem daha çok örnek ve eğitim videosu bulursun hemde yaptığın yazılımları internette paylaşabilirsin.

Tam olarak nereden başlayabilirim öneriniz var mı? Önerebileceğiniz eğitim seti vs...

• Üyelik 26.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 509
  • Beğeniler 85 / 84
  • Ticaret 3, (%67)

Tam olarak nereden başlayabilirim öneriniz var mı? Önerebileceğiniz eğitim seti vs...

benim bölümüm bilgisayar mühendisliğiydi biraz başlangıç yaptım gerisini classları araştırarak buldum. ingilizceniz varmı?eşim bilgeadama gitti orda derste yaptıklarını videoya çekmişler ben onları izlemiştim.hızlandırıp :D.bazen geyik yapabiliyorlar.ingilizceniz varsa bir site önerebilirim veya internetten belki bilge adamın eğitim derslerini bulabilirsiniz tam emin değilim..net ile başlıyor framework anlatıyor linq ve aspx ile devam ediyor arada da mssql ile database öğretiyor.ama şimdi para kazanma zamanı mvc de bütün şirketler mvc arıyor buda .netin daha çok klas yapısına dönüştürülmüş hali.

Ek Olarak: şöyle söylüyim araştırarak öğrendim derken mesela bir toolboxda item var onun özelliklerini microsoftun sitesinde bulabilirsiniz.örneğin datalist klası
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.web.ui.webcontrols.datalist(v=vs.110).aspx
ama türkçesinin anlaması ingilizcesinden daha zor

• Üyelik 26.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** Ç**
  • Mesajlar 345
  • Beğeniler 70 / 48
  • Ticaret 0, (%0)

benim bölümüm bilgisayar mühendisliğiydi biraz başlangıç yaptım gerisini classları araştırarak buldum. ingilizceniz varmı?eşim bilgeadama gitti orda derste yaptıklarını videoya çekmişler ben onları izlemiştim.hızlandırıp :D.bazen geyik yapabiliyorlar.ingilizceniz varsa bir site önerebilirim veya internetten belki bilge adamın eğitim derslerini bulabilirsiniz tam emin değilim..net ile başlıyor framework anlatıyor linq ve aspx ile devam ediyor arada da mssql ile database öğretiyor.ama şimdi para kazanma zamanı mvc de bütün şirketler mvc arıyor buda .netin daha çok klas yapısına dönüştürülmüş hali.

Ek Olarak: şöyle söylüyim araştırarak öğrendim derken mesela bir toolboxda item var onun özelliklerini microsoftun sitesinde bulabilirsiniz.örneğin datalist klası
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.web.ui.webcontrols.datalist(v=vs.110).aspx
ama türkçesinin anlaması ingilizcesinden daha zor

Teşekkürler hocam. Şuanda ingilizce eğitimi almaktayım henüz yeterli ingilizceye sahip değilim. Şimdi dediklerinizle kafam karıştı biraz. :o

• Üyelik 26.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 509
  • Beğeniler 85 / 84
  • Ticaret 3, (%67)

Teşekkürler hocam. Şuanda ingilizce eğitimi almaktayım henüz yeterli ingilizceye sahip değilim. Şimdi dediklerinizle kafam karıştı biraz. :o

bakın burası .net eğitimiz ingilizce
https://www.udemy.com/courses/search/?q=.net
bakın hocam burasıda türkçe c# eğitim sitesi
http://www.webhocam.net/Konuizle.asp?t=30953

2.olan türkçe ve bedava oradan başlayabilirsiniz.ben size çok terim kullandım o yüzden biraz kafanız karıştı.biraz ilerleyince dediğimi anlayacaksınız.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al