-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci,Web Developer
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
fikir güzel, niyetler iyi... ama ekip öneren arkadaşın dediği gibi öyle toplanıp ekip olup yapalım demek çok zor bir iş. Evet imkansız değil ama zor. Wordpress gibi sistemler açık kaynaklı denilsede üretiminin başında her zaman bir şirket vardır. Automattic şirketide aslında en başta kendi ihtiyaçlarını da göze alarak çıkardı bu sistemi. Aynı şekilde eğer bir yazılım şirketimiz kendi bünyesinde start verirse böyle bir sisteme çok daha kolay bir biçimde gelişmeye devam edebilir, yoksa çok uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Coder on the Road | https://twitter.com/coderontheroad
mrshn
Felix Themes (technoesh)
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
E** Ş**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Wordpress fazlaca cpu tüketen bir sistem. Eğer bu cpu durumu aşılabilirse ve her türlü eklenti, bileşen, menü, tema ve dil desteği gibi değişkenleri olursa neden olmasınki?
-
-
Yaş/Cinsiyet
56 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
Ş** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
100 - 200 bin site sahibi vardır bu ülkede 150 tane adam gibi kod yazabilecek adam çıkmaz içimizden. Hadi bu adamları yanyana getirdin Türk milleti ekip olarak çalışmayı bilmez bunun örneği de internette herkesin tek başına sürüklemeyi denediği on binlerce site ve blog...
Malezyalılar, hintliler, Vietnamlılar kadar bile olamıyoruz yazılım dünyasında Wordpress benzeri bir şeyi kodlayacak insan kaynağımız yok en başta...
1 kişi bu mesajı beğendi.
wptr
Wordpress Uzmanı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Wordpress Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bootstrap kod yapısında olmalı öncelikle herşey. Hızlı olup tüm temalar, admin paneli dahi mobil uyumlu olmalı. Bu şekilde yapılan bir çalışma wp'den bir adım öne geçer. Zira wp bahsedildiği üzere çok fazla kod yığını. Ve bu da çok fazla cpu harcıyor... Yeni yapılacak bir sistem hem kodsal açıdan sade ve temiz olması gerek hemde minimum cpu'da maksimum hıza ulaşması gerek...
Ben bu konuda her türlü desteği verebilirim. Gerek bootstrap admin paneli gerekse temalarda desteğim sonsuz olur...
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Neden biz ve onlar olaraktan ayrım yapıyorsunuz.
Bunu programcılar yaptı.
Türk, İngiliz, Alman ne farkeder ? Wordpress' i programcılar yaptı.
1 kişi bu mesajı beğendi.
2013 de bıraktığım webmaster kariyerime 1 sene sonra tekrardan devam ediyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Tasarımcı ve Girişimci
-
-
Ad Soyad
Ç** D**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
herkes bir ucundan tutsa yapılabilir.
Ustadu
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Seo-Adsense Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** Ü**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hiç kimse googlede birinci sıra garantisi veremiyorken ben müşterilerime verebiliyorum.Googlenin çalışma mantığını neredeyse çözdüm. googlede arama yaptığımızda sonuçları nasıl ve ne şekilde çıkartıyor ne yapılırsa bir kelimede ön sıralarda oluruz denecek kadar iyi biliyorum.! aynı mantıkda ama dahada geliştirilebilecek şekilde neler yapılabilir bunlar hakkında bilgiyede sahibim.Ancak kodlama bilmiyorum,bildiklerimi ve düşüncelerimi yazılıma dökemiyorum.Türk usulu arama motoruda tutar word pressde,ancak bizde kaynak ve destek olmadıkca ki bu yok ülkemizde !.bildiklerimiz sadece hayale kalıyor.
Bana Googlede istediğim kelimede 1.inci sıra istiyorum diyen müşterilerime bunu sağlayabiliyorken.google gibi arama motorumu yapılamıcak.!Alasını yaparım gerekli ekip oldukdan sonra.Türkün gücünü hafife almayın arkadaşlar.Bir Mustafa K.Atatürk,Bir Fatih Sultan Mehmet,Bir Kanunu Sultan Süleyman ,Cihanlara hükmetmiş Çok dinli Bir İmparatorlugun kurucusu osman bey bizden çıkmıştır.
Dünya Osman beyimizi bilir ve aramızdan başka bir osman doğarmı diye ülkemizi hep iç savaşlarla oyalarken,gelişmemizi engellerken,içimizdeki osmana sahip çıkmalıyız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğretmen Adayı
-
-
Ad Soyad
M** Ü**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Wordpress in aşırı kod yığını olmasının nedeni her türlü içeriğe altyapı oluşturabilecek düzeyde olmasından kaynaklanıyor şuan firma , resim , blog , portal vs her türlü içeriği kaldırabilecek bir yapıya sahip siz bu yapıya ulaşmayı başarırsanız dle gibi bir sisteme dönüşür ki türk yapımı olduğu için destek gelir bu forumda ben okadar iyi front end back coderler göremedim tafun erbilen bile kendi kodladığı blogunu wordpress e taşıdıysa bir bildiği vardır diye düşünüyorum çünkü hali hazırda uzmancevap.org hala kendi kodlaması tayfun erbilen gibi nice insanlar onlarla iletişime geçersen yada genç programcılarla iletişime geçersen bir farkındalık yaratabilirsin.
Hayat seni yıkabilir ama önemli olan yıkıldığın zaman daha sağlam ayağa kalka bilmektir.