-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Meslek
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Bir süredir araştırdığım ama sağlıklı bir bilgi bulamadığım için böyle bir konu açma gereği duydum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
Aslında istediğim şey localhost'a domain adresi ile bağlanmak ama başında www olarak. Bu www tam olarak ne ile alakalı. Natro'da bulunan domain adresimin dns ayarlarından host bölümüne IP adresimi yazdığım zaman başına www koymadan iis'e bağlanabiliyorum ama www koyduğum zaman bağlanamıyorum. www olabilmesi için kurmam gereken şey nedir?
İşletim sistemi : Windows 8
IIS Versiyon : IIS 8
Veritabanı : Microsoft SQL Server 2008
Domain Firması : Natro Hosting
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
3, (%67)
localhost microsoftun senin bilgisayarında oluşturduğu geçici serverın adıdır.wamp server gibi.tam olarak ne istediğinizi anlamadım.ftpye dosyaları atarsanız www dan ulaşabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Sistem uzmanı
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
DNS sonucunuzda www (CNAME) kaydı oluşturduğunuzda sorununuz kalmayacaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
digi dükkan adlı üyeden alıntı
cname ile domain adresini, domain adresim ile de dış ip adresimi eşleştirdim. Domain ayarlarının kaydedilmesi zaman alabiliyor ama umarım olur. Bilgi için çok teşekkürler @mkocaman
Ek Olarak:
İnce ve önemli bir ayrıntıymış, istediğim şey oldu. Çok teşekkürler.
Eğer www alt alanını iki IP adresine birden eşlemek istiyorsanız CNAME kaydı oluşturun tabii, ama www tek bir adrese gidecekse CNAME oluşturmanın anlamı yok; çünkü gereksiz yere bir sorgu daha yaptırıyorsunuz.
Alan adınızın domain.com, yönlenmesini istediğiniz IP adresinin de 1.2.3.4 olduğunu varsayalım.
www için bir CNAME, domainin kendisi için de bir A kaydı oluşturduğunuzda sorgular şu şekilde oluyor:
www için de, domainin kendisi için de ayrı ayrı A kaydı oluşturduğunuzda ise sorgu şekildeki gibi:
Bu yüzden tavsiyem www alt alanı için de CNAME yerine bir A kaydı oluşturmanız.
vpsrehberi.com - VPS kampanyaları ve yardımcı makaleler.
getmyip.info - IP adresiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Meslek
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
A kaydı oluştururken başına www koyamıyorum ama. www ve ftp dışında herşeyi başına koyarak ip adresi ile eşleştirebiliyorum ama www ve ftp yazdığım zaman kaydedemiyorum.