mustafa10 adlı üyeden alıntı

Paravan blog acarak sitenize link vermenizin amaci googleye bak siteme, sitemin icerigi ile alakalai bir sitenin konusundan dogal link gelmis beni biraz daha önemse ve sitemi cabuk indexle demek gibi oluyor.
Simdi diyelimki 10 adet paravan blog actiniz ve sitenizin icerigi ile alakali bu 10 paravan blogdan sitenize link verdiniz buraya kadar hersey güzel google bu 10 paravan blogu indexledi sitenize gelen bu linklerden dolayi tabi kuralina uygun hazirlandi ise sitenizi daha hizli indexlemeye basladi sayfa 1 sira 5 e yükseldi siteniz, neden google bu 10 blogdan gelen linkleri dogal olduguna inandigi icin.

simdi siz gittiniz bu bloglardan bir birlerine link verdiniz ayni bir tekerlek usulü bagladiniz, google bunu görünce sizce neyapar? bütün bloglar dan gelen linklerin digal olmadigini anlar ve size ceza verir! yani siz bu sayede googleye bak bu parava bloglarin hepsi benim ve linklerim dogal degil seklinde ihbarda bulunmus olursunuz.

oysa biz paravan bloglardan sitemize gelen linklerin dogal oldugunu savunuyoruz ve bu paravan bloglarin bir biri ile alakasinin olmadigini savunuyoruz ki googleden ceza almayalim.

insAllah dogru yazmisimdir.
ne kasteddiğinizi iyi anladım hocam sizden bir ricam olacak sistemtik bir şekilde paravan blog çalışması nasıl yapılır anlatabilir misiniz örneğin 1 gün 2. gün vs siz galiba ne demek istediğimi anladınız