Adını bilmediğimiz WordPress temalarını nasıl bulabilir? Eğer hazır temalar kullanıyorsanız bu sorunla çok sık karşılaşmış olabilirsiniz. Bu Soru - Cevap yazımızdan sonra adını bilmediğiniz WordPress temalarına kavuşacaksınız.



Eğer WordPress kullanıyorsanız ve hazır temalar kullanıyorsanız kesinlikle beğendiğiniz temanın adını bulamama gibi bir sorunla karşılaşıyorsunuzdur. Bu sorunu çözmenin birden fazla yolu var. Bugün bu yazımızda sizlere pratik olanlardan bir tanesini anlatacağız. Öncelikle bu işi yapan bir internet sitesi olduğunu söyleyelim. WPThemeDetector isimli internet sitesi tarafından sağlanan bu özellik size sadece sitenin temasını değil, başka verilerini de sağlayabiliyor.

Kullanımı oldukça kolay. Yukarıdaki görselden de anlaşılabileceği üzere ilgili kutucuğa temasını öğrenmek istediğiniz sitenin adresini yazıyorsanız ve sistem sizi bir süre beklettikten sonra temanın adını söylüyor. Hatta eğer ücretsiz bir temaysa direk olarak tek tıkla temayı indirebiliyorsunuz. Ücretli bir tema ise sizi satın alma sayfasına yönlendiriyor. Tabii bu servisi sadece hazır tema kullanan WordPress sitelerde uygulayabiliyorsunuz. Eğer site kendine özel bir tema kullanıyorsa bu bilgiye ulaşmanız mümkün değil.

WPThemeDetector sadece tema bilgisi değil başka veriler de sağlayabiliyor. Aradığınız sitenin kullandığı eklentileri ve bu eklentilerin indirme linklerini de sonuç sayfasında görüntüleyebiliyorsunuz. Eklenti bilgileri dışında Alexa değeri ve site sahibi bilgileri de sonuçlar arasında yer alıyor.

Son bir bilgi olarak, sizin dışınızda arama yapan kullanıcılardan toplanan bilgilerle en çok hangi temanın kullanıldığını ve en çok hangi eklentilerin (dünya çapında) kullanıldığı bilgilerine de ulaşabiliyorsunuz. İlgili siteyi ziyaret etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak : Adı Bilinmeyen WordPress Teması Nasıl Bulunur? - Anlatım