Bu yazıyı uzun zamandır yazmayı düşünüyordum.Anca fırsat buldum.

Facebook'ta sayfanıza kesinlikle panel ile takipçi kastırmayın.Neden derseniz Benim sıfırdan kurduğum söz sayfama %100 türk ve canlı takipçi çektirdim panelle 50k. Sayfanın 50k üye ile durumların uçması gerekiyor mantıken ama durum öyle değil.Sayfadaki bir paylaşım 250 kişiye bile gözükmüyor organik olmadıgından 50k takipçi vardı ve bir durumu beğenen 10 kişi olmazdı.Hemde söz sayfası bu böyle şirket vs sayfası değildi. Sonra anladım ki hata yapmışım normal reklam ile kullanıcı gelsede ehemmiyeti olmadı.Sayfanın organıkliği gitti 50k vardı görünürde ama 100 beğenili bir sayfa gibiydi.Size tavsiyem kesin takipçi kasmayın panelle ben ucuza geliyor diye tercih ettim.50 k da baya fazla ama hata yapmışım. Kasacaksanız başka sayfalaraa reklam vererek yada facebook sayfa reklamı vererek kastırmanızı öneririm.Masraflı olur ama organik olur.

Bu hatayı yapan bir büyük isime rastladım. Bakın Algida Türkiye nin resmi facebook sayfasın türkiye için. Adamlar kışın dondurma tüketimi olmayan yerde 7.230.000 kusur sayfa(https://www.facebook.com/algidaturkiye) kasmış.Takibi tamamen uydurma bir takipçi panelle kastırmışlar ve sayfanın anası ağlamış.7 milyonluk sayfanın durum begenisi 50 bile değil. Buda size bir örnekti bunu yaparken bir kez daha düşünün derim