Huawei şirketi yeni 3X akıllı telefonunu sonunda gösterdi. Yeni telefonları olan 3X ‘ü 8 çekirdekle donatmışlar ve Huawei X3 “LTE Cat 6” ağını destekliyor. Çin şirketinin iddiasına göre, piyasada hiçbir telefonda bile işlevsel özellik yok.



Huawei 3X modeli 1920×1080 piksel tarif boyutlu 5 inçlik ekran, 2 GB Ram ve 16 GB dahili hafızaya sahip.

Huawei 3X’nin arka kamerası 13 megapiksel ve flaş özelliği bulunuyor. Selfie ve videolar için 5 megapiksellik ön kamerası bulunan Huawei 3X kamera açısından bizleri tatmin ediyor diyebilirim. Ayrıca çekilen fotoğrafların hızlıca düzenlenmesi için Huawei 3X’de özel bir uygulama da bulunmakta.
Cihaz 3100 milliamper kapasiteli pil ile çalışıyor. Üretici Huawei konuşma modunda telefonun çalışma süresinin 16 saat olduğunu bildiriyor Ayrıca Huawei 3X özel enerji tasarrufu yapan bir telefon oldugu için şarj sorununu da ortadan kaldırıyor.

Huawei 3X akıllı telefon saniyede 300 Mbit kadar yükleme hızına sahip ve LTE Cat.6 ağını destekliyor. Desteklenen iletişim listesinde, ayrıca “Wi-Fi 802.11a / b / g / n”, “Bluetooth 4.0″ ve “GPS / QLONASS” var. Huawei size Android 4.4 KitKat işletim sistemi yüklü biçimde sunuluyor..
Akıllı telefonun satışa çıkarılma tarihi ve fiyatı hakkında malesef ki henüz bir bilgi yok.

Kaynak : Huawei 3X : 8 Çekirdekli Telefon