lostyazilim
tr.link

alanadlari neden TV reklamı vermiyor?

8 Mesajlar 914 Okunma
lstbozum
tr.link

kalemdir kalemdir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 106 / 70
  • Ticaret 1, (%100)
Yada verdi de ben mi rastlamadım?

Bakın şimdi tanıtım işi büyük yatırımcının işidir. Örneğin bir n11 , bir sahibinden hiç reklam yapmasa, sitede satış yapanlara gidin kendi reklamınızı kendiniz yapın sağdakine soldakine anlatın siteyi derse gelişim sınırlı olur.

Türkiye'de bu işe büyük çapta kim soyundu? alanadlari.com , bunların çıkıp bir n11 gibi bir sahibinden gibi tv reklamı vermeleri lazım. Hatırlayın zamanında e ticarete de insanlar soğuk bakıyordu, zamanla reklamlar artınca insanlarda biraz daha güven duygusu oluştu.

hatta ihs, isimtescil gibi firmlarda tv reklamları vermeli bence.

peki sizce neden reklam vermiyorlar? Yada reklam vermeleri bir işe yarar mı canlılık açısından? Tabi reklamın kaliteside önemli.

---
wmaraci
reklam

GokhanGok GokhanGok Karşıyakalı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar donanım uzmanı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)
tv reklamların saniyesi 50 100 bin tl diye biliyorum ben . Bu yüzden olabilir :)

Kuva-i Kafsinkaf

Yusufberki Yusufberki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad Y** Y**
  • Mesajlar 305
  • Beğeniler 11 / 39
  • Ticaret 28, (%96)
Televizyondan görüp buradan domain hosting alayım demez ki kimse. İnsanlar zaten bu işlerini işten anlayanlara yaptırıyor. İşten anlayanlar da seçeceği firmayı internet üzerinden araştırarak memnuniyete göre seçiyor. EN İYİ REKLAM MÜŞTERİLERDİR. Eğer televizyonda sürekli a firması reklam veriyorsa ama bir arkadaşım bana oradan hosting aldım hiç memnun kalmadım b firmasından aldım süperler dediği andan b firması benim gözümde katbekat öne geçer.
turkojen34 mumicreative

kişi bu mesajı beğendi.

Youtube: Kod Dershanesi

Metallica Metallica WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 71
  • Beğeniler 0 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
1. maddi olarak aşırı bir yük
2. alan adı internetle alakalı oldugu için internet reklamı bence daha mantıklı.

wmaraci
wmaraci

goldenwings goldenwings WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Z** Ö**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 71 / 104
  • Ticaret 73, (%100)
Kitle - gelir meselesi. Eğer iyi bir gelir elde ediyor veya edeceğini umuyorsa tv ye reklam verebilir. Şimdi sahibinden veya n11 gibi siteler somut ve ticaret hacmi yüksek ürünler satıyor veya aracı oluyor. Bir isimtescil in kitlesi sadece webmaster ve internet dünyası. Satış hacmi belli, geliri belli, elde edebileceği müşteri belli. Doğal olarak gereksiz bir maliyet oluyor.

sacmaliyoruz sacmaliyoruz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek programcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 832
  • Beğeniler 65 / 138
  • Ticaret 1, (%100)
sahibinden.com gerek yok ama alanadlari.com verse getirisi büyük olur çünkü kullanıcı bilinçlenir.Adam isim almaya kalkar alanadlari.com için yararlı olur . Sahibindene fln gerek yok adamlar istediği yerde zaten

teknoabi teknoabi Lawyer Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Lawyer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 552
  • Beğeniler 108 / 109
  • Ticaret 11, (%100)
Mantıklı düşün, adamların potansiyel müşterileri Esra Erol'u seyreden teyzeler değil, Wmaracında dolaşan bizim gibi kitle... Sorduğun sorudan ziyade neden sürekli webmaster forumlarına reklam veriyorlar bunu bir düşün cevaba ulaşacaksın

Lawyer

Lolobayram Lolobayram WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek ticaret
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** T**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
TV ye reklam vermekten ziyade alan adı alım satımının bir yatırım olduğunu dile getiren bir yazı söyleşi ya da örnek bir yatırımcı alan adından şu kadar kazandı şeklinde bir haber domain piyasasını hareketlendirecek ve gerçek alıcıların,yatırımcıların bu piyasada yer almasını sağlayacaktır.İnternet girişimciliğinin özendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.Ancak global şirketler Türk pazarına da giriş yapmaktalar ve gittigidiyor.com gibi örnek satın alımlar mevcuttur.Ancak hala domain piyasası dediğimiz çok değerli domainlerin çok komik rakamlara satıldığı bu piyasada yeni bir oluşum ,yeni bir soluk gerekmektedir.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al