Son zamanlarda ardı ardına çıkan Türk korku filmi furyasına bir film daha eklendi. Siccin “Büyü Haramdır”.
Siccin’e kelime anlamı olarak bakıldığında kafirlerin günahlarının kaydedildiği defter olarak tanımlanıyor. Filmin yönetmeni ise Musallat filminin yönetmeni Alper Mestçi. Türk korku filmlerini seven biri olarak bu filmi de kaçırmadım. Türk filmlerinin gerçeklik payı olması beni daha da çok ürkütüyor.
Filme gelecek olursak, film 2009 yılında Üsküdar’da yaşanmış olan bir hikayeden esinlenerek çekilmiş. Öznur adında bir kadın teyzesinin de oğlu olan Kudret’e aşıktır. Kudret ise Öznur’u sevmeyen ve ayrıca evli olan bir kişidir. Fakat Kudret, Öznur ile birlikte olmuş ve Öznur hamile kalmıştır. Bu konu açılır ve aralarında bir tartışma başlar. Bu tartışma sonucu Kudret Öznur’u darp eder ve çocuk düşer. Hem çocuğun düşmesinin verdiği nefret hem de Kudret’e olan aşkının gözünü kör etmesi Öznur’u farklı yollara sevk eder. Öznur Kudret’in eşine büyü yaptırır. Bu büyüye göre büyü yapılan kişi ve onun kanından olan kişiler 5 yatsı vaktine kadar ölürler.
Film bu büyüden yaptıranın da yapılanında payına düşeni alması ve küçük bir sürpriz ile bitiyor. Korku filmlerinden alışık olduğumuz sürekli karanlık alanlar ve ses efektleri bu filmde fazla kullanılmamış. Filmde daha çok konuya önem verilmiş. Bu nedenlerden dolayı film hoşuma gitti. Film bence izlemeye değer. Benim puanım 7/10.