Ücretsiz olarak yayınlanan Windows 10’u bilgisayarınızı yükleyebilirsiniz. Hadi işlemlere başlayalım!

Windows 10’u yüklemeye başlamadan önce bilgisayarınızda yedeğini almak istediğiniz dosyaları bir USB, DVD, vb. depolama cihazına yükleyiniz. Windows 7,8 veya 8.1 sürümlerini kullanıyorsanız, Windows 10’u direk kurabilirsiniz. Aşağıda belirtilen adımları uygulayarak Windows 10’u ücretsiz ve sorunsuz şekilde yükleyebilirsiniz. Toplamda 4 adım bulunmaktadır.

1.Adım:

Bilgisayarınız 32-bit mi, yoksa 54-bit mi olduğunuzu öğrenmeniz gerekiyor. Çünkü kurulumu buna göre indirdiğimiz dosya üzerinden yapıcaz. Eğer ki bilgisayarınızın 32-bit mi, yoksa 64-bit mi olduğunuz öğrendiyseniz, aşağıdaki linklerden size uygun olanını indiriniz.

32-Bit: Windows 10 Önizleme sürümü için buraya tıklayın

64-Bit: Windows 10 Önizleme için buraya tıklayın

2.Adım:

Yukarı belirtilmiş olan dosyalardan size uygun olanını indirdikten sonra, ISO dosyasını bir USB bellek veya DVD‘ye yazarak kurulum işlemini başlatabilirsiniz. Bu şekilde Windows 10’u direk kullandığımız sistem üzerine yazmış olucaz. İndirdiğiniz ISO dosyasının içinde bulunan “setup.exe” ye tıkladığınız anda kurulum işlemi başlayacaktır.

3.Adım:

Eğer ki bilgisayarınızdaki bilgilerden,dosyalardan eser kalmasın, tertemiz olsun istiyorsanız 2.adım’da belirttiğimiz gibi bir DVD veya USB Bellek yardımı ile bu işlemi yapmanız gerekmektedir.

4.Adım:

Kurulum aşamasında kullanıcıların yapacağı çok fazla işlem bulunmuyor. “setup.exe" yi çalıştırdıktan sonra, ileri diyerek ilerleyebilirsiniz. Sonrasında bilgisayarınızı yeniden başlatacak ve başlattığında sizden bir kullanıcı adı belirlemenizi isteyecek. Kullanıcı adınızıda belirledikten sonra Windows 10 kurulumunuz tamamiylen bitmiş olucak. İyi günler..

KAYNAK: Windows 10 Nasıl Yüklenir?