Evet, bir nebze etkisi olacaktır tabi. Hem arama motorları için hem de reklamverenler için. Hatta sitenize özel reklam, tanıtım yazısı alıyorsanız bile inceler müşteriler.

Domain süresi ile arma motorunda fark yaratmak istiyorsanız, dikkat edeceğiniz bir nokta daha var: Kaliteli hosting bulup, baştan sona aynı hostta kalmak...

İzmir'de bir rent a car sitesini en önemli arama sorguları (7-8 tane sorgu) ile 1. sıraya getirdim. Firma da kısa sürede iş hacmini ve araç sayısını 3-4 kat büyüttü.

Gelgelelim dandik bir host bulmuşlar. Sitenin tasarımcısı zaten kendi vps'inden atmış daha önce, benim çalışmalardan sonra site yoğun trafik alınca da geçiş yaptıkları hosting firması zortladı. Yine bana sormadan bir hosting almışlar, buraya geçiş yaptık. Orada da gelen trafiğe dayanamadılar. Tabi sadece müşteriler değil, aynı zamanda rakipler de sık sık siteyi inceliyor, hatta antiseo çalışması yapan da oluyordu. Bir süre sonra o hosting firması da sorun çıkardı. O sorun çıkaran firmaların sayesinde kendime bir fiziksel sunucu aldım. Sonra yer sağlayıcı belgesi falan da aldım. Fiziksel sunucu aldığımız datacenter da pek randıman vermedi bize. Datacenter'ı da değiştirdik ve 1 yıldır sorunsuz devam ediyoruz çok şükür. Ama iş işten geçmişti artık. Her hosting değişikliğinde etkilendi site. Ve adamlar da haklı olarak düşen başarının hesabını sormaya başladılar, sonunda ayrıldık.