javadingo adlı üyeden alıntı

hocam şöyle olacak çektiğim site haberi paylaştıktan 1 dakika sonra benim sitemde olacak aynı haber yani ondan önce paylaşmam mümkün değil

asıl sormak istediğim şey nasıl seo yapacağım yani imleme mi ping mi backlink mi hiç birşey bilmiyorum inşallah yardımcı olan birileri çıkar

Ben 150.000 organik beğeneni olan bir facebook sayfasında paylaşıyordum haberleri. Sayfa da twittere bağlıydı. İlk başta trafiğim hep facebook'tan geliyordu. Sonra google'dan gelenler de artmaya başladı. Backlink çalışması falan yapmadım bu kendiliğinden oldu. Ziyaretçiler haberlerimi sözlüklerde, forumlarda, bloglarda paylaşmaya başladılar bir süre sonra. Fakat haberleri olduğu gibi kopyala yapıştır yapmıyordum. Kelimeleri ve ifadeleri falan değiştiriyordum. Bir de 6 tane köşe yazarım sırayla hemen hergün özgün makale gönderiyordu. Bunlar seo açısından epey işime yaramıştı.

Yani bence haber sitesi için en önemli olan şey özgünlük. Aynı haberi versen bile içeriği biraz daha zenginleştirirsen konumun çok daha avantajlı oluyor. Günde 100 alıntı haber vereceğine 10 tane özgün içerikli önemli haber girsen daha iyi bence.