bilgive adlı üyeden alıntı

Şimdi şöyle söyleyeyim. Benim Commons'daki kullanıcı adım incelemeelemani. Özgürlügün belirli standartları vardır. Bu söz konusu görüntüyü başka yerlerde yayınlayıp, yayınlamamanız ile ilgilidir. Doğal olarak özgür bir görüntü örneğin burada yayınlandıysanız, bu durumda e-posta adresinizden doğrulama istenir. Doğal olarak, wmaraci size e-posta vermediği için içeriğiniz kopya sayılabilir. Tuhaf gelebilir ancak, commons yani mediawiki topluluğu bu kurallara uyulmasını talep eder. İşte bu yüzden çoğu kişi commons'u ve vikipedi'yi tuhaf bulur. Ancak sizde aynı durumda olsanız ve reklam gibi büyük bir bela ayrıcalığınız olsa, emin olun sizde aynı tutumu sergilerdiniz. Fakat, http://creativecommons.org.tr/ olsa da hala yeterli değiller ve ülkemizde anlaşılamıyorlar. Son iki toplantılarının tamamını dinledim ama sadece söylediklerini kendileri anlayabilecek şekilde konuşmuşlar. Bize biz gibi konuşan lazım.

Neyse uzatmayayım. Bu sayfayı incelerseniz, lisans hakkında detaylı bilgiye sahip olursunuz. Ayrıca, ürünlerinizin telif haklarından dünya genelinde ürünlerinizden emin olursunuz. Bu kadar kaliteli bir lisansı üretmek için çok zaman gerekli. Siz bu zamanı doğrudan elde etmiş olursunuz. Ülkemizde yeri olmasa da, bu lisans dünyanın pek çok ülkesinde geçerlidir. Emin olun kısa süre sonra ülkemizde de geçerli olacaktır. Bu nedenle resme merakınız varsa, takip edeceğiniz tek lisans bu olmalıdır. Sevgiler.

Anladım hocam, benim için pek önemli değil başkaları alsın kullansın doğa fotoğrafı sonuçta böyle milyonlarcası var.