lostyazilim
tr.link

Sitemiz 13 gün ya kapalı kaldı ya hatalı link içerdi, google bir çok sayfayı sildi

5 Mesajlar 705 Okunma
lstbozum
tr.link

CokAsi CokAsi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek E-ticaret
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 217
  • Beğeniler 41 / 41
  • Ticaret 4, (%100)
1 ekim gibi sitemizde bir opencart sürüm güncellemesi yapalım temamızıda değiştirelim dedik ve tam 13 gün hata üstüne hata aldık, mysql'imiz iyice bozulmuştu düzeltimesi, seo urllerinde oluşan hatalar vs derken, birde üzerine eklenen server hataları ile yaklaşık 13 gün boyunca ya kapalı kaldı, ya çok çok yavaş açıldı yada site içi bağlantılar kaybolduğu için eski sayfalara ulaşılamaz oldu.

13 günün sonunda çok şükür bu sorunu düzelttik. Sitemize ortalama 700 kişi girerken bu rakam 170lere düştü, google webmasterda 25.400 civarı bulunamayan sayfa kaydı var. Bunların 1000 tanesini listeliyor ben onları düzeltildi olarak geri gönderdim ama geri kalan sayfalar için ne yapmam lazım, bu google kayıplarını geri nasıl düzeltebilirim? Başka ne işlemler önerebilirsiniz?

Ücretsiz yazı fontları arşivim: https://yazifontlari.blogspot.com
wmaraci
reklam

gencolusum gencolusum Güç işLerin zoraki adamı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek eLeman
  • Konum Konya
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 315
  • Beğeniler 13 / 43
  • Ticaret 18, (%100)
Şu anda gerçekte sayfalar var mı yok mu?

• Üyelik 20.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek E-ticaret
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 217
  • Beğeniler 41 / 41
  • Ticaret 4, (%100)

gencolusum adlı üyeden alıntı

Şu anda gerçekte sayfalar var mı yok mu?

şuanda 13 gün önceki hatasız sayfaları geri getirdik, çalışıyorlar.

yani

a.html sayfası 13 gün önce vardı ama hatalardan dolayı ya sayfaya ulaşılamıyordu yada aac.html gibi görünüyordu linki. Bunları mysql hatalarını gidererek güç bela düzelttik. şimdi tüm linkler sorunsuz haline döndü yani a.html ulaşılabilir oldu, bunun gibi binlerce linkde aynı şekilde düzeldi.

ama bu 13 gün içinde google bu ulaşamadığı sayfaları hata olarak algıladı ya sildi yada çooook gerilere attı.

gencolusum gencolusum Güç işLerin zoraki adamı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek eLeman
  • Konum Konya
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 315
  • Beğeniler 13 / 43
  • Ticaret 18, (%100)
3-4 gunde eski düzeni alır diye düşünüyorum.

-----
webmaster tools da; şu an güncellediğiniz sitemapı yeniden gönderin. Farklı kategorilere göre sitemaplar olusturabiliyorsanız onları da gonderin. Hatalar bolumunde hataları düzeltildi diye onaylayın.

Yeni güncellenmiş site sürümünde, Title - description ve keyword ayarlarında değişiklik olup olmadığını kontrol edin.

Webmaster tools da alternatif yöntemlerle doğrulama seçenkleri var, onları da etkinleştirin.

bunları kontrol etmenizi tavsiye ederim.
CokAsi

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 20.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek E-ticaret
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 217
  • Beğeniler 41 / 41
  • Ticaret 4, (%100)

gencolusum adlı üyeden alıntı

3-4 gunde eski düzeni alır diye düşünüyorum.

-----
webmaster tools da; şu an güncellediğiniz sitemapı yeniden gönderin. Farklı kategorilere göre sitemaplar olusturabiliyorsanız onları da gonderin. Hatalar bolumunde hataları düzeltildi diye onaylayın.

Yeni güncellenmiş site sürümünde, Title - description ve keyword ayarlarında değişiklik olup olmadığını kontrol edin.

Webmaster tools da alternatif yöntemlerle doğrulama seçenkleri var, onları da etkinleştirin.

bunları kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Bunların hepsini yaptım, webmastersda hatalı linklerden 1000 tanesini yeniden gönderttiriyor, onları gönderdim geri 25bin tane daha var diyor ama onların linklerini orada sergilemiyor, arada kaldılar öyle, siteharitasını yeniden gönderdim.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al