okanakca
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Sınavlara hazılamıyorum ama daha kafamda bir meslek yok. Bana kolaylıkla iş bulabilceğim yani rekabetin az olduğu mesleklerden önerilerde bulunursanız sevinirim...
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bunu siz belirlersiniz çünkü sevdiğiniz meslekte çalışmalısınız para herşey değildir.
Teknodünya.com | Teknoloji Gezegeni
bd
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
2
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Kolaylıkla iş bulabileceğin bir bölümde değil, işini severek yapacağın bir bölümde okumanı öneririm.
Eğer bilgisayar ve programlama konusunda iyiysen Yazılım Mühendisliği'ni önerebilirim mesela.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Diğer
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Harita kadastro, Tapu kadastro iki yıllık bitirince boşta kalınmıyor diyorlar
Seomple
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
E-ticaret & Seo Danışmanlığı
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
26, (%100)
Sevdiğin işi yapmak apayrı olay :) Yalnız apayrılık ile apayrıyım ben dersen bölüm ne ? :D
dalga266
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
şimdiye kadar meslek bulamadıysan :D yeni mesleğe nasıl elverişli olucan :D
okanakca
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Benim için zaten sevdiğim meslek paradan daha önemli ama sevdeceğim mesleği bulamıyorum. Ama şöle ki; ben masa başı istemiyorum buna göre bir meslek varmı onuda bilmiyorum.
Aslında eğitimin ne kadar çarpık olduğuna da kanıt bu. Kime sorsam ben mimar, inşaat mühenisi, asker, polis olacam diyor. Çoğununda olamayacağı (olsa bile iş bulamayacağı) aşikar. Okulda dershanede kimse bize mesleklerle ilgili bilgi, meslek tanıtımı falan yapmıyor. Şuan çoğu arkadaşım nersi gelse giderim diyor. Bundan sonraki hayatımızı belirleyecek olan bu kadar önemli bir kararda kimsenin bize yardımcı olduğu yok!
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 /
-
Meslek
Web Kodlama
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bu yaşlarda mesleklerle ilgili bir bilgi sahibi olman zaten beklenemez ama işte bizim memlekette bekleniyor malesef. Bir meslek sahibi olmak istiyorsan diğer arkadaşlarımında dediği gibi sevdiğin bir işi yap. Bunu demelerindeki amaç sevdiğin ilgi duyduğun konularla ilgili meslek dallarını çıkar. Bilgisayar ile ilgileniyorsun diyelim. Bunun ile ilgili hangi meselekler var onları incele. Bilgisayar diyince aklına ilk olarak bilgisayar mühendisliği bölümleri gelmesin. Daha pek çok bölüm var Burak arkadaşımın dediği gibi yazılım mühendisliği, veri yönetim sistemleri, sistem mühendisliği, yazılım uzmanlığı, bilgi yönetim sistemleri, ağ yönetim sistemleri v.s. gibi. İlgi duyabileceğin alanların bir listesini çıkartarak bu alanlar hangi okulların bölümlerinden mezunlarla istihtam ediliyor onları bul ve MUTLAKA bu meslek grupları ile görüş. Türkiye'de neredeyse tüm meslek gruplarının örgütleri var, odaları, federasyonları, dernekleri oralara git ben öğrenciyim bilgi almak istiyorum de SENİNLE MUTLAKA İLGİLENECEKLERDİR. Hayalini kurduğun bir kurumlarla git görüş mutlaka sana vakit ayıracak birileri vardır.
Demem o ki, kimse sana gelipte ders anlatır gibi meslekleri anlatmaz tanıtmaz. Hiç bir rehberlik öğretmeni sana bir Maden mühendisi kadar, bir bilgisayar mühendisi kadar, bir doktor kadar bilgi veremez.
Sen emek harcayarak bilgi edinmelisin. Sana ve senin gibi genç arkadaşlara tavsiyem budur, bilgi dışardadır, ne sınıfta meslek sunumu yapan eğitmende, nede internette.
Bir bilgi daha, Türkiye'de lisans mezunundan çok ön lisans mezunu insana ihtiyaç vardır. 2 yıllık okullarıda değerlendirmeni tavsiye ederim.
Umarım nacizane bilgilerim yararlı olmuştur. Ne demişler nasihat zamanında yenmemiş ekmeğin bayat bir şekilde sunulmasıdır.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Meyus
www.DizaynMeyus.Com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Öncelikle donanımlı olman gerekiyor genç kardeşim ne işi yapacaksan yap bu memleket 4-5 sene okumuş mühendis olmuş bilmem ne olmuş ama 2 kelimeyi bir araya getiremeyen, bilgisayarın b sini bilmeyen ingilizcenin yanından geçmemiş diplomalı cahillerle dolu. Eğer onlar gibi okucaksan zaten boşuna sonra çıkarsın meydanlara iş yok para yok diye. Bölüm olarak sana grafik tasarım diye bir bölüm var hatırladığım kadarıyla çok zevkli olabilir ama tabi eğilimin varsa bu konuda ve rahat iş bulursun hemde 2 yıllık
Satılık Sektörel, Jenerik, Projelik Domainler