Murat Armağan adlı üyeden alıntı
altın oran konusunda haklısında, tamamen hayal gucune kalmıs bır calısma bu, boyutları pek önemsemedım dogrusu, önerinz için teşekkürler :=
Şimdi detaylı bir şekilde açıklamama gerek yok fakat biraz bilgi aktarımı yapmak istiyorum.
Maniplasyon nedir ?Genel anlamı :
[*] Kurguyu oluşturan bölüm içerisinde, konuşulan kelimelerin veya cümlelerin yerlerini değiştirerek farklı anlamlar üretmek ve farklı sesler eklemek veya çıkarma yoluyla kaydın anlam bütünlüğünü değiştirme işlemi.
Kaynak
Boyutlar neden önemsenmek zorundadır ? Çünkü maniplasyon, adı üstünde. Bir göz bozukluluğu yada fazlalık olmaması gerekir ve varsayılan nesneyi olduğu gibi " doğal gönümlüymüş gibi " yansıtılmak zorundadır.
Şimdi aşağıdaki çalışmalara baktığımızda hangisinde abzürt bir durum var ?
Mesela ilk örnek. Dil. Hepimizdeki dilden çok çok aşırı büyük duruyormu ? Hayır.
Buradan anlıyoruz ki, maniplasyon yapılacağı zaman orjinal boyutların dışına çıkılmaması gerekiyor. Çıkılamaz mı ? Çıkılabilir bu tasarımcının hayal dünyasına göre değişir ama gerçeklik, doğruluk payını yitirir. O zamanda maniplasyonun bir anlamı kalmaz.
Anlatmak istediğim şey tamamen buydu.Ben size yanlış yaptınız demedim sadece maniplasyon yaptığınızı iddaa ediyorsanız orjinal boyutlarda olmalı ki başarılı bir çalışma ortaya çıksın.
Teşekkür ederim.
Ek Olarak:
gokenim adlı üyeden alıntı
Sanırım bu taktiği bilmeyen arkadaşlar var. Worth1000 sitesine girdiğinizde çoğu manupilasyonun bu şekilde olduğunu göreceksiniz. Çok güzel olmuş tebrikler :)
Bu yapılan çalışma bir teknik değildir yada şöyle diyeyim ben hayatımda böyle bir teknik duymadım.
Ama var ise lütfen beni bilgilendirin kaynak verin okuyayım ve bilgilerime yeni bilgi ekleyeyim.
Söylediğim şeyleri lütfen dikkatli okuyun, söylemek istediğim şeyi anlamaya çalışın olayı başka yerlere çekmeyin.Ben bilgi paylaşımı yapıyorum ki hepimiz öğrenelim, geliştirelim, yanlış değil doğruyu yapalım.
Saygılarımla.