ben anlamıyorum bu işi anlayan varsa bana bir açıklasın:

Bu yandex.disk te olsun google doc. ta olsun adamlar kitap pdf lerini yayınlıyorlar. Yani üniversitenin e-book veritabanlarını ve abone olduğu veritabanlarını (legal veri tabanları ve üni. buraya abone olmak için para veriyor galiba, bir sürü veritabanı var e-book barındıran) tarıyorum işe yarar kitap sayısı çok az , nerdeyse işime yarar e-book yok gibi , bu google yandex paylaşımlarına bakıyorum 125 $ lisans kitaplarının pdfleri yayınlanmış. yasal olsa bu üniversite neden yayınlamıyor yada bu dünyaca ünlü akademik veri tabanları?

Onlarda engelliler için diyip yayınlayamaz mı?

Anlam veremiyorum. Youtube'da da telifli videolar yayınlanır ama şikayet gelince kaldırılır, acaba aynı mantık mı diye düşündüm; sonra 125 $ kitap pdf sinin doc.google la eklenme tarihine baktım mart 2014, ayrıca ingilizce bu kitap, türkçede değil. Yani neden şikayet etmiyorlar? (şimdi yanlış anlaşılmasın, bende isterim 125 $ lık kitabın pdf sini beleşe bulmak ama işin mantığını anlam veremiyorum). Bu paylaşım en basit google aramasında ilk sıralarda çıkıyor. Bakın 5. sırada:

https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=electric%20circuits%20nilsson


Buda doğrudan erişim linki:

https://docs.google.com/file/d/0B_ZlPoR-N0ldNXdrdHV1Si1HQVk/edit

Amazon'da fiyatı:

http://www.amazon.com/Electric-Circuits-9th-James-Nilsson/dp/0136114997/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1413495590&sr=1-1&keywords=electrical+circuits+nilsson

Bu işin mantığını anlayan bir aydınlatabilirse memnun olurum. Yandex ile google ın telifli kitapları yayınlama özgürlüğü varda bizim haberimiz mi yok?

ekleme: Şimdi aklıma geldi, google books diye bir hizmeti var google şirketinin, bu adamlar burda paylaşmadığı pdf yi neden google.doc ta barındırır? tamam kendileri yüklemiyor oraya başkası yüklüyor ama sonuç olarak telif hakkı var, ki sahibi de yada yayın evi muhakkak şikayet etmiştir, sonuç olarak bu şirketler her tarafta korsan korsan diye ağlayan kurumlar, buna nasıl müsade ediyorlar? Pdf olunca korsandan mı saymıyorlar?