Çevremdeki insanlar az çok beni tanırlar, 18-20 yaşlarında çok sevdiğim, sürekli irtibat halinde olduğum kardeşlerim mevcut. Yani ben yok senin yaşın 18'miş, daha çocuksun muamelesi kolay kolay yapmam. Ama arkadaşın uslûbuna bakıyorum, konuya mesaj yazan arkadaşlara verdiği cevaplara bakıyorum, 100.000 liram var ne yapayım demesine bakıyorum ve sonuç olarak kafamda şu algı oluşuyor; konuyu açan arkadaş 18 yaşında forumda, işsiz, boş zamanını boş işlerle harcayan, aksiyon arayan bir çocuk. Neden diye soracak olursanız maddeler halinde açıklayım.
1- 100.000 liran olduğuna şahsen inanmıyorum, hadi babanda olduğunu farzedelim; ben sanmıyorum ki babana gidip baba bu parayı internete yatıralım dedin. Aşırı zenginsinizdir, 100.000 lira sizin için belki birkaç ayda kazanılan bir paradır, o zaman eyvallah.
2- 100.000 liran olduğunu farzedelim, 100.000 lirası olan adam yaş ortamalası 15-20 olan bir foruma konu açıp buradan ciddi cevaplar almayı beklemez. Çünkü hangimizin hangi konuda tecrübesi var ki akıl verelim. Sadece varsayımlar. 100.000 lira da varsayımlara inanılarak çöpe atılacak bir para değil.
3- Yaş engel değil demişsin. Yaş en büyük engel. Şuan saygın bir firmaya iş görüşmesine gittiğin zaman adam senin bilgine ne kadar önem veriyorsa duruşuna, uslûbuna, yaşına, tecrübene de o kadar önem verir. Ki 18 yaşındasın, senin saygın bir firmaya gidip iş görüşmesi yapman bile mucize olur kanımca.
4- Şu kadar param var ne yapabilirim diye konu açan ilk sen değilsin, büyük bir ihtimal son da olmazsın. Ben görmedim ki daha önce bu şekilde konu açıp cevap verenlerin fikrine göre bir iş kurup ayda binlerce lira paza kazanan. Yani sırf aksiyon olsun diye bu tarz konular açılıyor.
Son olarak madem o kadar paran var (sanmıyorum ama) git eğitimine harca öncelikle.