Bu makelede son zamanların yüreğimizi ağzımıza getiren yapımlarını inceleyip bir ilk 5 oluşturdum.Bakalım neler var?

5) Daylight


Klişe de olsa elde kamera ile karanlık köşelere girdiğimiz, topladığımız anılarla nerede olduğumuzu ve nasıl buraya geldiğimizi anlamaya çalıştığımız Daylight’ı, karanlıktan korkanlar için kesinlikle tavsiye etmiyorum.

4) Among The Sleep

Bu oyunu listeye koyarken çok düşündüm ama böyle bir deneyimi yaşatan fazla oyun olduğunu düşünmediğim için listeye koydum. 2 yaşında bir bebeği kontrol edip buna korku oyunu demek öncelerde olsa ‘bana şaka yapıyorlar’ herhalde derdim ta ki bu oyuna kadar. 2 yaşında olan karakterimizin psikolojisini ve hayal gücünü korku efektleriyle harmanlayan Among The Sleep listenin en değişik yapımlarından olmaya hak kazanıyor.

3) Slender: The Arrival



Vasat korku oyunlarından sıyrılan Slender: The Arrival araştırma güdüsünü iliklerinize kadar hissettirebilecek bir yapım. İlk serisine nazaran hikaye yapısında gelişmeler gösteren Slender: The Arrival korku köşemin 3 numarasında bulunuyor.

2) Amnesia Serisi

İlk çıkışından itibaren devrim niteliği taşıyan Amnesia serisi kaçma odaklı bir yapıyla görücüye çıkmıştı.Kendisini taklit eden bir çok başarılı ve başarısız yapımla beraber krallık tacını hala taşıyabilen Amnesia serisi listede 2 numarada bulunuyor.

1) Outlast


Bir sen, bir kamera, bir de deliler hastanesi! Outlastı özetlemek bu kadar kısa aslında.Dedektif olarak gittiğimiz akıl hastanesindeki sır perdesini çözmeye çalışan biriydik biz ne ara bu kadar korkak olduk? Psikopat katiller, mutant insanlar kısacası her şey bizi ölüme, korkuya ve karanlığa çağırıyor ve listedeki 1 numaralı koltuğu hak ediyor!

KAYNAK