nazarca adlı üyeden alıntı

Evet Reklam ve Sponsorluk bölümünü uzun zamandır güncellemedim onu güncellemem gerekiyor. Ayrıa Alexa olarak ilerleme göstermek Türkiye'de çok zor. Sebebine gelince Ülkemizdeki Webmasterler hep işin kolayına ve hilesine kaçarak ilerleme göstermeye çalışıyorlar. Mesela benim kulvarımda olan 14 yıllık ve 8 yıllık iki çok tanınan site kullandıkları Refersh kodu sayesinde hızla Alexaları düşüyor haliyle bizim alın terimiz ve emeğimiz ile geldiğimiz noktada barınmamız çok zor oluyor. Benim merak ettiğim bu sitelere Reklam,Tanıtım yazısı vs veren kişiler hiçmi anlamıyor bu işten. Yani Alexa'ya bakıyorlar sitenin konumu iyi e be kardeşim gir sitenin kaynağına bak bakalım emeği ilemi yoksa sitedeki Refersh kodu ilemi bu seviyelere geliyor. Rekabet edecek doğru dürüst bir site dahi yok ona çok üzülüyorum açıkçası

Alexa sırasının bir mana taşımadığını hepimiz biliyoruz. Alexa kendi toolbarını kullanmayını ziyaretçi yerine koymaz. Doğal olarak Alexa sırası aslında ülkemizde önemsiz, çünkü kullanan yok. Fakat Analytics ziyaretçi trafiğinin görsel olarak sayfanıza konması lazım. Bu alexa sırasından çok daha önemli.