Google'a elimiz mahkum ne yazık ki. Ve yine el mecbur Web Spam işlemlerinden bir an evvel kendimizi sıyırmamız lazım. Sitesine günde 10-15 tane tanıtım yazısı ekleyen, SEO'yu sırf backlink sanan ucuz paketçilerle çalışıp hiper beklentiler içinde olanların yediği darbe var ortada. Canı yanan çok oldu. Öfkeyle bir çok şeyler yazıyorsunuz, anlıyorum. Ama en uzman SEOcular bile şu an net bir genelleme yapamaz.

Penguen Algoritmaları başladığından beri pek de değişen bir şey olmadı aslında. Sadece Google'ın Web Spama karşı yaptırım dozu şiddetlendi. Önceki yaptırımlar küçük sıra kayıpları olarak uyarı niteliğindeydi. Ancak, şu an sert düşüşler yaşadınız, yaşayacaksınız.

Özellikle bu tür WM Forumlarında ağzı olan SEOcu olmuş. Eline bir otomatik makale ve link gönderen proğram geçiren uzman SEOcu olmuş. Adamlar peynir ekmek gibi satış yapıyor. Forumun en çok görüntülenen alanına reklam veriyorlar. Platin üyelikler alıp, beş para etmez link çöplüklerini her saniye gözlerimizin içine soktular. E bundan etkilenip de aslında SEO adına hiç bir olumlu özelliği olmayan çalışmalara kaptırdınız kendinizi.

Şimdi de nasıl kurtaralım diye peşimizdesiniz. Sorun bakalım o paketçilere, kurtarma stratejileri var mıymış? Size yine gelin daha yüksek paket yapalım da ne kadar çok link, o kadar hit vs. yalanlarını sunsunlar.

Ha, belki yönetim bu durumu gözönünde bulundurur da, artık Google SEO açısından zarardan başka bir sonuç doğurmayan bu paket başlıklarını engellerse, inanın hepiniz kurtulacaksınız.

Ticaret ahlakı hiç kalmamış. Bu çalışmaların Google SEO açısından zararlı olduğu bilgisi yeni bir şey de değil ve bile bile bu çalışmalara göz yumuluyor ve hatta en baş köşede yer verilip, reklam geliri sağlanıyor. Her şey satılmış. Daha ne desem boş.

Ya SEO çalışmalarına bulaşmayın, ya da gerçekten emek veren, sitenizin içinden başlayarak, doğal link inşası oluşturacak insanlar, kurumlar ile çalışın. Yapılan hatalar nedeni ile ne sektöre, ne de Google gerçeklerine laf etmeyin.

Canı yananlara geçmiş olsun. Can yakanların günahı boynuna olsun. Bu kepazelik de artık son bulsun.