seocutasarim adlı üyeden alıntı
PR değeri sitenin ne kadar kaliteli sitelerden link aldığını gösterir, ve kaliteli sitenin size link vermesi size kalite katar. Ne var bunda google da yükselmek için gerekli olan bişey bu hocam. Evet bazı konularda da haklısınız site daha yeniyse bunu yapmasına gerek yok.
PR değeri aceba her zaman kaliteyi gösteren unsur mudur? ;)
Trustrank bence daha güvenilir bir değer tutuyor.PR'nin birçok manipulesi olduğu gibi sıralamaya da bir katkısının olmadığının,son güncellemelerde öneminin yitirildiğinin üstüne basmak isterim.Kaldı ki PR çok yakın zamanda kaldırılacak.Güncellemesi uzun zamandır yok.
Artık bu PR yapısını bir geçmişe gömelim derim ben.Herşey bir değere bakılıp karar verilecek yapıda değil.Birçok dinamik değer bir sitenin kaliteli olmasını etkileyen faktörlerdir.
İstersen ben sana 20 TL 3 adet PR4 siteden link tanıtımı yapacak arkadaşların linklerini atayım.Bak bakalım o bir zamanların efsanesi ve şimdi tarihe gömülmüş PR ne kadar işe yarıyor?
Konuyu açan arkadaşta bu satırları okusun.
Bir siteye tanıtım yazısı çalışması yaptıracaksanız.
Sitenin index sayısına, girilen içeriklerin güncelliğine aynı zamanda kalitesine bakıp bununla beraber domain otoritesini sorgulayıp alexa değerline bir göz atın derim.Ardından trustrank incelemesi vs vs.
Direk mozrank,majestic gibi değerlere de bakıp kıyaslayabilirsiniz.Sonuçta bu motorlar içerisinde birçok bilgiyi barındırıyor ve inanın o PR dediğimiz değerden daha güvenilir.
Bunlara ek ayrıca sitenin hitli olması da ayrı bir öneme taşır tanıtım yazınızı.
10 TL 15 TL ye tanıtım yazısı almaktansa 60-70 TL kaliteli sitelerden almak daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum ben.