LIKE yerine IN kullanınız. Zaten id değerlerine LIKE ile bakmak pek makul ve kullanışlı bir çözüm olmaz.
tek bir sql sorgusu ilede halledilebilir.
Elinizde id değerleri var ise ve bu id değerleri dışındakileri göstermek istiyorsanız.
id değerlerini şu şekilde tuttuğunuzu ön görüyorum. (1,2,3,4,5,6) bunlar dışındakileri id leri getirsin diyorsan.
select * from table where id not in (1,2,3,4,5,6);
sorgusu işinizi görür.
Oracle'da statik parametreleri böyle verirken 1000 tane limiti vardır. IN fonksiyonu 1000 den fazla parametre almaz eğer MySQL'dede varsa, id değerlerinizi aldığınızda 1000'den fazlamı değilmi kontrolünü yapınız. Eğer 1000'den fazla ise, bir for loop içinde mod ile kontrolü yapabilirsiniz.
PSEUDO CODE
#for loop -> bakilmisIdler
if(bakilmisId++ % 999 == 0){
select * from table where id not in (bakilmisIdler );
}
#end
Ek : Konu başlığı, php nin sıfırdan nasıl yapılacağı gibi bir anlama varıyor. Daha mantıklı konu başlığı açılmalı.
tek bir sql sorgusu ilede halledilebilir.
Elinizde id değerleri var ise ve bu id değerleri dışındakileri göstermek istiyorsanız.
id değerlerini şu şekilde tuttuğunuzu ön görüyorum. (1,2,3,4,5,6) bunlar dışındakileri id leri getirsin diyorsan.
select * from table where id not in (1,2,3,4,5,6);
sorgusu işinizi görür.
Oracle'da statik parametreleri böyle verirken 1000 tane limiti vardır. IN fonksiyonu 1000 den fazla parametre almaz eğer MySQL'dede varsa, id değerlerinizi aldığınızda 1000'den fazlamı değilmi kontrolünü yapınız. Eğer 1000'den fazla ise, bir for loop içinde mod ile kontrolü yapabilirsiniz.
PSEUDO CODE
#for loop -> bakilmisIdler
if(bakilmisId++ % 999 == 0){
select * from table where id not in (bakilmisIdler );
}
#end
Ek : Konu başlığı, php nin sıfırdan nasıl yapılacağı gibi bir anlama varıyor. Daha mantıklı konu başlığı açılmalı.
$kontrol = mysql_query(SELECT * FROM uye WHERE '$id' LIKE ,'$resimid',);
Böyle bir sorgu yazdım. Kullanıcı resmi oylamışsa satırları saydırıp bunu oylayamamasına çalışıyorum. Bu arada 1,2,3,4,5 diye aralarında virgüllü kayıt edildiği için LIKE yerine o şekilde yazdım ama çalışmıyor.