Merhabalar;
Benim gibi birçok programcı illaki bu iki sözcükle veya benzerleriyle ( bilgisayarcı , tasarımcı …) karşılaşmıştır ve bundan nefret duyuyordur.
Şimdi öncelikle anşılmayan birşey var asosyal kavramını duyan insan’nın ilk aklına bilgisayar geliyor !? Bunun nedenini anlamış olmasakta alıştık artık.Niye televizyon , telefon vb teknolojik aletler gelmez ? Bence bu cümleyi kuran kişiler bizleri kıskanıyor.
Olayın başka bir yönüde var ki buna kimse cevap veremiyor.Programcı nedir? Bilgisayar üzerine yıllarca dirsek çürütmüş ekmek parası kazanan insan değil midir? Peki normal bir işte çalışan insandan ne farkı vardır? Sırf bilgisayar karşısında çalıştığı için Asosyal midir?
Aslında böyle düşünsemde artık bu kişilerle savaşmaktan bıktım! Belki görmüşsünüzdür sosyal platformlardaki Kendinizi tanıtın bölümüne Asosyal Programcı yazıyorum.Bence asosyaller ( denilen insanlar ) azma öz arkadaş çeviresi bulunan , gerektiğinde sosyal aktiviteler yapan , içine kapanık , fazla konuşmayı sevmeyen ama ilgili olduğu alanda kitap yazcak kadar bilgili ve oturmuş kişilerdir.Günlerce bel altı muhabbet yapıp sosyal olacağıma bilgisayarımın karşısında çalışır asosyal denilenlerden olurum çok mu ?
Okuduğunuz için teşekkürler.Herkeze iyi günler..