İşte bunu anlamıyorsunuz kimse kimseye ne yaptığını anlatmak zorunda değil yada kimse kimsenin dinini yaşamak zorunda da değil, açık yüreklilikle söylüyorum ki şu piyasada müslümanım diye geçinen ve milleti soyup soğana çeviren karaktersiz kişiler yerine has delikanlı ateist tanıdıklarımdan daha çok olmasını isterdim. Benim o cümlede vurgulamak istediğim şu ahir zamanında ne yaparsak yapalım daha fazla yapmamız gerektiğidir ve bunu bu forumdaki yada orada ahali olarak millete laf yapan insanların yaptığına inanmamdan geçmektedir.
"Aya insan göndermek çok mu bilimsel bir şey? Neil Armstrong aydan elinde sadece bir taş parçasıyla döndü. Bunun neresi bilimsel Allah aşkına?" bu cümleniz ile ne kadar uzak bir kafa yapısında olduğumuzu ve islamın bilimi desteklemesine rağmen ne kadar saçma bir yorum ve özetle dar bir bakış açısında olduğunuzu ısrarla belirtmektesiniz yazık.
"Aya insan göndermek çok mu bilimsel bir şey? Neil Armstrong aydan elinde sadece bir taş parçasıyla döndü. Bunun neresi bilimsel Allah aşkına?" bu cümleniz ile ne kadar uzak bir kafa yapısında olduğumuzu ve islamın bilimi desteklemesine rağmen ne kadar saçma bir yorum ve özetle dar bir bakış açısında olduğunuzu ısrarla belirtmektesiniz yazık.
Bana Neil Armstrong'un 1969 yılında elinde aydan getirdiği taşla dünyaya ayak basmasının bilimsel açıdan ne gibi yararı olduğunu söyleyebilir misiniz hocam? Veya insanlık için ne gibi yararı oldu? (Ayrıca kurmuş olduğum cümleye İslami açıdan bakmayın, tamamen kendi düşüncem. İslam, bilimi gereksiz buluyor gibi bir şey söylemedim.)
Ek Olarak:
Zaten sıkıntı da bu. Asıl tartışılması gerekenler tartışılmadığı için, hangi konuyu tartışmaya çalışırsan çalış, yine aynı noktaya geliyor bir zaman sonra. Asıl tartışılması gerekeni tartışıp, çözüm aramadığımız için böyle. Yani düşünün, bir başbakana veya cumhurbaşkanına peygamber diyenlerin olduğu ve buna inanıp, arkasından gidenlerin olduğu ülke de tango zina mı değil mi diye tartışmak bana gereksiz geliyor.
Ben tartışmayalım demiyorum hocam, tartışalım. İnanın şu forumda hakaret, küfür gibi mesajların gelmeyeceğini bilsem seve seve tartışırım. Ama seviyeli bir tartışma ne yazık ki olmuyor.
Bu arada bize örnek olması gerekenlerin yaptığı hatalar yüzünden diğer konuları da gündeme getirmemezlik edemeyiz diye düşünüyorum. Şuan konumuz tango ve zina olduğu için bunu tartışıyoruz, öbür gün x kişinin yaptığı bir hata olur onu tartışırız.