Bana Neil Armstrong'un 1969 yılında elinde aydan getirdiği taşla dünyaya ayak basmasının bilimsel açıdan ne gibi yararı olduğunu söyleyebilir misiniz hocam? (Ayrıca kurmuş olduğum cümleye İslami açıdan bakmayın, tamamen kendi düşüncem. İslam bilimi gereksiz buluyor gibi bir şey söylemedim.)
Dar bakış açısını özetleyerek başlamak isterim, odaklandığınız nokta dikkat ettiğiniz nokta neresi ? Aydan getirilen bir taş, ne kadar saçma ne kadar basit bir düşünce yapısı bunu söyleyebilir ?
1969 yılında uzaya giden bir insan evladından bahsediyorken insanın hiç şu soru gelmez mi akıla, 1969 yılında bu taşı önemsemeyen ülkelerin durumları neydi diye ? Yada 1969 yılında Türkiye'nin haline bir bakayım ne durumdaymış diye, burada herşeyin etkisi vardır ama konu sapmasın, burada önemli olan nokta ABD yada hangi ileri seviye teknolojiye sahip ülke varsa bunu başarabilme güçlerinin, yetilerinin olmasıdır. Siz böylesine bir büyük insanlık adımını, sadece bir taş ile döndü diye nitelendirirseniz size sadece gülerim. Adamların yarım asır önce yaptığı teknolojiye hala sahip değilken ve bu adamları bilimsel olarak nitelendirirken sizin savunma sanayi falan filan diyip 3-5 aracı vurgulamanız ne kadar İRONİKTİR ?
Dediğim gibi tamamiyle saçma bir konu, saçma bir düşünce tarzı, amacım sizi kırmak değil ki dinimizi kötüleyen insanlara karşı nasıl göğüs gerdiğimi öğrenmek istersenizde özelden sohbet edebiliriz ama üstüne basarak söylemek istiyorum ki bakış açınız çok saçma ve acilen değişmesi gerekiyor.
Kimse kimseye karışamaz, kimse kimsenin dinini yaşamak zorunda da değil, temennim islam alemine mensup olup islamı islam için yaşayan isanların olmasıdır fakat bu ülkede başka sorun kalmamış gibi böylesine saçma bir konuyu din üzerine yorup böyle olaylar çıkarmak boş işten başka birşey değildir.