lostyazilim
tr.link

rich snippet - zengin snippet nasil kurulur

9 Mesajlar 1.713 Okunma
lstbozum
tr.link

emontkral2 emontkral2 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mobilya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** O**
  • Mesajlar 420
  • Beğeniler 70 / 65
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaslar e ticaret siteme zengin snippet.kurulumu yapmak istiyorum araştırdım ama.tam anlamadim diyebilirim. Bilen varsa yardimci olabilirmi

wmaraci
reklam

TeamScriptim TeamScriptim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Isparta
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 963
  • Beğeniler 90 / 202
  • Ticaret 11, (%100)
Kastettiğin şey WP eklentisi değil mi?

Mustafa Kemal ATATÜRK!

ozr147 ozr147 Sms Onayı Gerekli Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad İ** Ö**
  • Mesajlar 92
  • Beğeniler 5 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
Rich snippets'ler google'nin çok eski olmayan yeniliklerinden biridir."Google Webmaster Tools" ile rich snippets hazırlayabilir, istediğin sayfalara ekleyebilirsin. ilk çıktığında bende Google dokümanlarından hiç bir şey anlamamıştım ama biraz kurcalayınca çözdüm.
google webmaster tools'dan siteni eklediysen siten seçili iken sağ alt köşede bulunan diğer kaynaklar linkine tıklayacaksın.
http://cyberdizayn.com/wp-content/uploads/2014/10/foto1.png
açılan sayfada yapısal veri işaretleme yardımcısına tıklayacaksın.
http://cyberdizayn.com/wp-content/uploads/2014/10/foto2.png
snippet alanlarını girdikten sonra sonra html oluştur diyeceksin.
sana verdiği kodun içerisindeki işaretlenmiş olan sarı kodları web sitene entegre edeceksin hepsi bu kadar..

AlfaOis AlfaOis www.GameOis.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog. / Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)

ozr147 adlı üyeden alıntı

Rich snippets'ler google'nin çok eski olmayan yeniliklerinden biridir."Google Webmaster Tools" ile rich snippets hazırlayabilir, istediğin sayfalara ekleyebilirsin. ilk çıktığında bende Google dokümanlarından hiç bir şey anlamamıştım ama biraz kurcalayınca çözdüm.
google webmaster tools'dan siteni eklediysen siten seçili iken sağ alt köşede bulunan diğer kaynaklar linkine tıklayacaksın.
http://cyberdizayn.com/wp-content/uploads/2014/10/foto1.png
açılan sayfada yapısal veri işaretleme yardımcısına tıklayacaksın.
http://cyberdizayn.com/wp-content/uploads/2014/10/foto2.png
snippet alanlarını girdikten sonra sonra html oluştur diyeceksin.
sana verdiği kodun içerisindeki işaretlenmiş olan sarı kodları web sitene entegre edeceksin hepsi bu kadar..

Aramalarda hoş bir görüntüde olmasını sağlıyor, mantıken değerlendirmeye alınan yazıların sıralamaya etki etmesi gerekiyor fakat hiçbir SEO firmasının düzenli olarak bunu kullandığını görmedim siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

Birde tüm konularda çıkmasını istiyorsa, WP için yorum bölümüne entegre etmemiz yeterli olur mu ? hocam.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 22.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad İ** Ö**
  • Mesajlar 92
  • Beğeniler 5 / 9
  • Ticaret 0, (%0)

AlfaOis adlı üyeden alıntı

Aramalarda hoş bir görüntüde olmasını sağlıyor, mantıken değerlendirmeye alınan yazıların sıralamaya etki etmesi gerekiyor fakat hiçbir SEO firmasının düzenli olarak bunu kullandığını görmedim siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

Birde tüm konularda çıkmasını istiyorsa, WP için yorum bölümüne entegre etmemiz yeterli olur mu ? hocam.

önemli bir konuya değindiniz hocam. bilindiği üzere google kısa vadede yapılan çalışmalara çok değer vermiyor sonuçlar uzun vadede sitenize yansıyor.
bunu şöyle düşünün: bir arsa alıyorsunuz (site aldığınızı var sayalım) ilk aldığınızda değersizken. belli bir süre sonra yanına stadyum yapılır, yol yapılır değeri artar. ama bunlar bir anda olmaz değil mi ? inşaatın bitmesinin belli bir süresi olur insanların stadyuma alışması belli bir süre alır. yani google'da aynı şekilde çalışıyor. şunu söylemeliyim ki uzun vadede rich snipets ler sıralamaya ciddi anlamda etki ediyor.

AlfaOis AlfaOis www.GameOis.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog. / Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)

önemli bir konuya değindiniz hocam. bilindiği üzere google kısa vadede yapılan çalışmalara çok değer vermiyor sonuçlar uzun vadede sitenize yansıyor.
bunu şöyle düşünün: bir arsa alıyorsunuz (site aldığınızı var sayalım) ilk aldığınızda değersizken. belli bir süre sonra yanına stadyum yapılır, yol yapılır değeri artar. ama bunlar bir anda olmaz değil mi ? inşaatın bitmesinin belli bir süresi olur insanların stadyuma alışması belli bir süre alır. yani google'da aynı şekilde çalışıyor. şunu söylemeliyim ki uzun vadede rich snipets ler sıralamaya ciddi anlamda etki ediyor.

Dediklerinize aynen katılıyorum fakat snippet kullanımı eskiden olduğu kadar yok gibi genel içerikli sitelerde, yemek yada restorant siteleri buna dahil değil tabi. O yüzden şimdilik kullanmayacağım, son kullanıcı ile iletişime geçerken şık bir görüntü sağladığı için tanıtım ve gezi siteleri sıklıkla kullanabilir.
ozr147

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 22.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mobilya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** O**
  • Mesajlar 420
  • Beğeniler 70 / 65
  • Ticaret 0, (%0)

hocam bir ürünümü ele aldım fiyat isim resim marka etiketledim bana html kodlarını verdi. bunları nereye ekleyecegim? opencart kullanıyorum

1den fazla ürünümü ekleyebiliyormuyum?

• Üyelik 22.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad İ** Ö**
  • Mesajlar 92
  • Beğeniler 5 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
opencard'da ürün girişi yaptığınız sayfa'da html kodu yazma bölümü vardır muhtemelen. o alana girmeniz gerekiyor. çünkü bunu tema dosyalarında yaparsanız. bütün urunlerin isim snippetleri aynı olacaktır.

• Üyelik 22.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mobilya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** O**
  • Mesajlar 420
  • Beğeniler 70 / 65
  • Ticaret 0, (%0)

opencard'da ürün girişi yaptığınız sayfa'da html kodu yazma bölümü vardır muhtemelen. o alana girmeniz gerekiyor. çünkü bunu tema dosyalarında yaparsanız. bütün urunlerin isim snippetleri aynı olacaktır.

olmuyor hocam olmuyor denedim tekrar şuan yine olmadı kesin birşeylerde yanlıslık yapıyorum url yazıyorum ürün için ismini resmini cinsini hepsini seçiyorum kod veriyor bana ama bütün sitemin indexini veriyor yani logom kategorilerim hepsi cikiyor önizlemeya basıyorum onda da hiç bişey çıkmıyor yapamadım lutfen yardım :S

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al