Durotan adlı üyeden alıntı

Hayır, eski hesabımı kapattım.

Anladım, çünkü eski hesabının ban yemiş olması veya halen aktif olmasının ikinci adsense başvurusu için kabul görmeyeceğini de düşündüm.

Eskiden adsense almak daha kolaydı. 2009 yılında 5-6 arkadaşla birlikte başvuru yaptığımız adsense içlerinde 10 taneden fazla konu olmamasına rağmen hepsi kabul edilmişti. Ama eskiden banlanma olayıda kolaydı, biri sürekli reklamlara tıklarsa veya içeriğinde adsense politikasını ihlal eden olursa hemen banlanıyordu.

şimdi ise ard arda tıklamaları geçersiz tıklama olarak sayıyorlar ve içerikte ihlal yapıldığında sadece o sayfadaki reklamı göstermiyorlar size mail atıyorlar 3 gün içerisinde içeriğinizi düzeltirseniz o bölümdeki reklamları açarız diyorlar.

kısacası eskiden kolay veriliyor ama kolayda sistem dışına atıyorlardı.

Sonradan adsense alma olayı zorlaştırıldı bunun yolunuda şöyle bulmuşlardı yabancı içerikli blogspot açıp 1 ay sonra başvuru yapılınca 10 günü geçmeden adsense hesabı almaya başladılar.

Gördüğünüz gibi zaman içinde ihtiyaçlara ve açıklara göre kriterler değişebiliyor. Muhtemelen adsense alma olayını daha zorlaştırıyorlar. Aslında haksızda sayılmazlar.

Benim Görüşüme göre daha önceden hak ihlali yapmamış 6 aylık veya 1 senelik geçmişi olan bir site satın almak, içerik fazla olmadığı için fiyatları çok düşük oluyor. Sonra enaz 6 ay boyunca günde 1-2 özgün konu atmak ve sitede bütün google araçlarını kullanmak, 6 ay sonunda başvuru yaptığınızda büyük ihtimal ile kabul edilebileceğini düşünüyorum.

Google artık üyelikleri zamana yaymış gibi görünüyor.