Evet blog ipuçları bölümünün daimi takipçisi arkadaşlarım. Blogumuz açıldığından bu yana tasarımdı, düzenlemelerdi derken bazı bölümlerimizde anca ilgilenebildik açıkçası. Neyse ki sizler için 17 ile 20 konuluk seri şeklinde bir blog ipucu listesi hazırladım. Bu listede blog açmadan önce ve açtıktan sonra neler yapacağımıza dair adım adım ilerlemeler kaydedeğiz.
İlk olarak başlamamız gereken yazı başlıktan da anlaşıldığı gibi ‘’Blog Açmaya Başlamadan Önce Yapılacaklar’’
İnternet dünyasında biliyoruz ki artık blog ve internet siteleri açmak fazlasıyla kolaylaştı. Gerek ucuz domain hizmetleri olsun gerek ucuz hosting hizmetleri olsun bu işi fazlasıyla kolaylaştıran etkenlerden birkaçı. Öyle ki bunun yanında ücretsiz forum ve blog sistemleri de eklenince ‘’maalesef’’ ki önüne gelen herkes artık blog açabilmekte. Burada maalesef kelimesini kullanmamdaki sebep internetin artık kişisel günlük çöplüğü durumuna dönüşmesi. Planlanmadan açılan siteler, bir zaman sonra kırılan hevesler ve hemen para kazanma hırsıyla bürünmüş insanlarımız nerede yanlış yaptıklarını sorgulamadan etrafa kırıcı sözler sarfediyorlar. Fakat bizim amacımız bunu yapmak değil nasıl başarılı bloglar oluşturabileceğimize dair tüyolar kazanmaktır. Şimdi gelelim blog açmaya başlamadan önce yapılacaklar listesine.
Blog açmaya başlamadan önce yapacağınız ilk şey benim şahsi düşüncem kendinizi iyi tanımak ve hobilerinizi, mutlu olduğunuz yerleri, yazma yeteneğinizi tartmaktır. Hobileriniz sizin hangi konuda iyi olduğunuzu veya hangi konuya daha çok ilgi duyduğunuzu gösterirken bu bizim blog kategorisi seçiminde fazlasıyla işimize yarayacaktır. Ayrıca yazma yeteneği de sürekli yazarak kazanılabilir bir şey olduğundan eğer kendinizi eksik hissediyorsanız blog oluşturmadan önce lütfen farklı şekillerde ve ilgi duyduğunuz konularda fazlasıyla yazılar karalayın ve kendinizi geliştirin.
İmla kurallarına dikkat etmeniz de burada ayrı bir etken olmakla birlikte kendi üslubunuzu oturtmanız da sizin için faydalı olacaktır. Bilimsel bir makalede küfür edemeyeceğiniz gibi kişisel yazılarınızda küfürler savurabilirsiniz. ( Tabi ki abartmadan )
Şöyle ki blog açmaya başlamadan önce günde kaç yazı girebilirsiniz bunu netleştirmeye çalışın. Eğer kafanızda yazı fikirleri varsa bir klasör oluşturup hepsini bir köşeye not edin. Gerekirse açtıktan sonra yayınlayacağınız yazılarınıza numara verin ve bunları sırayla yayınlamaya başlayın. Blogculukta devamlılık önemli bir etkenken maalesef çoğu kişi bunu başaramadığı için başarısız adımlar atıyor.
Eğer bunlar zaten benim sorunum değil diyorsanız ya da sorunlarınızı çözdüğünüzü düşünüyorsanız buyrun ‘’Blog Kategorisi Seçmek’’ adındaki ikinci yazımıza geçelim.
Kaynak: http://www.sosyaldeli.com/blog-acmaya-baslamadan-yapilacaklar-1/