Soru :

Merhaba ;
Arkadaşlar ben siteme warez içerik koymak istiyorum ama malum google warez içeriğe izin vermiyor.Bir yerlerden siteye yasal uyarı eklersem bişey olmayacağı gibi duyumlar aldım.

Acaba siteye "Sitede bulunan linklerin tamamı koyma olup,site ve host sahibiyle ilişkili değildir. Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır ve site bünyesinde hiçbir dosya bulunmamaktadır.Dosyaları bilgisayarınızda 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır.

Dosyalar tanıtım amaçlı olduğundan hak sahibi şahıs veya şirketin bize mail atması halinde, isteği üzerine tüm dosyaları kaldırılır."şeklinde bir duyuru eklesem sorun olurmu olmazmı ?Cevaplarınızı bekliyorum.
Teşekkurler.


Cevap :

Merhaba

İlk başta şunu söylemek istiyorum yasalara göre izinsiz program dağıtımı ve Warez programların dağıtımını yapan kişi kişiler yada kuruluşlar için her zaman mahkeme yolu açıktır. Siz ne kadar sitenize Bu programların site ile alakası yoktur yada şu kadar zaman sonra sitenizden silmeniz gerekir diye bir ibare koymuş olsanız bile Unutmayın ki o programın warez kaynağı sizin siteniz ve bilgi dahilinizdedir demektir. Eğer bir siteniz varsa sitenizin içeriğinden haberiniz vardır demektir mantığı ile hareket edilir. Hiç bir site sahibi yasal olmayan bir şeyi sitesinde yer vermez ....

Şu şekilde düşünün Bir zararlı program var ve bu programı dağıtan site de zararlı program dağıtıcısı olarak adlandırılır. Site ibareleri dikkate alınmaz .