lostyazilim
tr.link

Evren Nasıl Oluştu Sorunsalı - Kafa Karışıklığı

23 Mesajlar 3.317 Okunma
lstbozum
tr.link

30958 30958 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 04.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 79
  • Beğeniler 37 / 21
  • Ticaret 16, (%100)
Hocam bakın bir müslüman namaz kıldı , kurban kesti , zekat verdi diye kesin cennete gidecek diye bir şey yok . Bunlar bizim Allah'a olan borçlarımız yani farz yapmak zorundayız . O yüzden Allah rızası için diyoruz ve demekte zorunlu değil . Ama bir beklenti içinede girilmez o zaman diyemeyiz . Çünkü Allah bu farz ibadetlerini yapan kullarına belirli sevaplar ve şefaatler veriyor . Yani biz farz ibadetleri yaptık kesin cennetliğiz diyemiyoruz ama Allah'a borçlarımızı ödemeye çalışıyoruz bir beklenti içine giriyoruz . Ben alim falanda değilim sizinle bu noktaya İslam tartışmasıylada gelmedim .

Allah rızası bir takva boyutu olduğu için bunu anlamanızı beklemiyorum . Kimi insan sadece Allahın rızasını sevgisini kazanmak için ibadet eder kimisi cehennem korkusundan cennet isteğinden . Ama beklenti içine giren birine sen müslüman değilsin diyemezsinizde ...

wmaraci
reklam

CloumDigital CloumDigital Cloum.com Kullanıcı
  • Üyelik 27.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Dijital Reklam Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 1534
  • Beğeniler 184 / 336
  • Ticaret 68, (%100)

GokhanGok adlı üyeden alıntı

ve son olarak Allah'ın bizim namazlarımıza,kurbanlarımıza,zekatlarımıza ihtiyacı mı var . diyen arkadaşım bak gör yapılan herşey allah rızası için demi ?

uzatmayalım uzatmayalım dıyorsun da ne dıye konuyu açtın o halde ? ortalığı kızıştırmak ıcın mı ?

Konuyu sadece birazcık daha fikir almak için açtım, burada bir kavga çıksın diye değil...

Atao Atao notin Kullanıcı
  • Üyelik 09.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 262
  • Beğeniler 53 / 29
  • Ticaret 7, (%100)
Büyük Patlama tek bir atomdan evren oluşmuş değildir bunu bu kadar baside indirgeyebileceğinizi sanmıyorum detaylı araştırma yaparsanız tam olarak bahsedeni anlaya bilirsiniz Büyük patlamayı tam anlayabilmek için Sicim kuramı,Planck Zamanı,Özel ve Genel Göreklilik kuramı gibi detaylarıda öğrenmeniz lazım bigbanten önce ne vardı size tavsiyem başlangıç olarak Stephan Hawkingin evrenin oluşumu belgesel serisi ve gözlemlenebilir üzerinde yaşadığımız evrenimizi daha iyi anlayabilmeniz içinse Carl Sagan'ın Cosmos serisini önerebilirim amacım tartışma yaratmak veya dahil olmak değil yarım yamalak bildiğiniz konular hakkında yapılan yorumlar din tartışacaksanız Konusu bu olmamalıdır ateist şöyle der müslüman şöyle der gibi ilk olarak Dünya dinleri din felsefelerinin tezleri ve çökertmeye çalışılan antitezleri okumanız ondan sonra kendi mantığınız çevresinde cevap vermenizdir.Kaynak bulamazsanız seve seve yardımcı olurum.

Not ; Ateistler kuralsızlık veya özgürlük için ateist olmuyor zengin fakir ayrımı yapan dostum.Bir ateist ya varsa diyip tanrıya içten yürekten inanmadığı halde inanıyormuş gibi davranırsa bu iki yüzlülüktür.O zaman insanların dini inancını kullanan siyasetçi veya patronlardan hiç bir insanın farkı kalmaz bir kişi hiç bir mantıklı açıklaması olmasa dahil yaratıcıya kendinden büyük bir güce inanıyorsa bağlıysa kalpten hangi inanca sahip olduğunun ne önemi var ki önemli olan ahlak ve sosyal toplumdaki erdem.

İyi forumlar.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al