Zekice bir strateji. Ayrıca o siteleri ayrı yapan yada marka yapan diğer sitelerde olmayan içerik ve akıcı anlatım şeklidir.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Benimde hali hazırda tüm paravanlarıma uyguladığım yöntemi sizlerle paylaşmak isterim.
Henüz benzerini kimse paylaşmamıştır!
İlk önce strateji sonucu istatistiklere göz atalım:
Artış gözle görülüyor...
Peki bunu nasıl yaptım ve ne kazandım?
Öncelikle sektörümle alakalı siteleri takip ettim.Kadın sektöründeki blog yazarları genellikle bayan oldukları için SEO konularını fazla anlamazlar.Kurbanımızda paylaştığı yazıyı hızlı indexletemediği ve korumaya almadığı için tam bizlik.
Kurban bir yazı paylaşıyor ve aynısını paylaşıyorum.Sonrasında o yazının orjinaline yorum atıyorum ve xyz sitesi bu içeriğin aynısını yazmış diye.
Kurbanımız var gücüyle bizim sitemizi paylaşıyor ve arkadaşlarına da sizde paylaşın şikayet edelim diyor.Böylece sosyal medyada siteniz yayılıyor ve yorumlar geliyor...
E tabi insanlar boş durur mu? Geliyorlar birde sitene yorum yapıyorlar.Kızgınlıklarını dile getiriyorlar.Ama ben yorumları değiştiriyorum ve böylece elimde farklı ip'de organik bir sürü yorum oluyor :)
Biraz tartışma ortamı ve tepkiden sonra sitemde güzel bir hit, sosyal medyada paylaşılmış, beğenilmiş ve yorum almış site linklerim ve siteme yorumlar...
2. Aşamada başlık aynı fakat içeriği değiştiriyorum.Kendi yorumumu yaparak yazıyorum ve site sahibinden özür dileyerek konuyu kapatıyorum :)
Uzun zamandır düşünüyorum ancak işin insan faktörünü egale ederek düşünmüşsünüz gibi geldi, yoksa yüzbinlerce forum blog site ve videoda bir kelimeyi markalaştırmak sadece bir kac saatimizi alırdı ;)
Tabii ki dedikleriniz çok doğru.Fakat stratejiniz sağlam olursa, dediğiniz gibi zor gözüken özellikle insan faktörünü kolaylıkla aşabilirsiniz.Üstteki arkadaşa verdiğim cevaba bakarsanız :)