Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Yönetim yeni, güvenli bir e-ticaret sistemi üzerinde çalıştıklarından bahsetmişti bir süre önce. Aslına bakacak olursanız bu sistem çok gecikti, ancak benim üzerinde çalıştıklarından şüphem yok. Sistemi yeni yılın ilk çeyreğinde hayata geçireceklerini düşünüyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Adsense
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
130, (%100)
davetiye sistemi getirilirse güzel olur
1 kişi bu mesajı beğendi.
Pasa
Gelecek Bizim
Yönetici
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
S** P**
-
-
-
Ticaret
356, (%100)
5 yıldır webmaster forumlarında bulunduğunuzdan bahsetmişsiniz ve birçok üye de teorinize destek vermiş. Ama bu 5 yıl içinde "referans/davetiye ile üyeliğin" bir güvenlik önlemi olmadığını, olamayacağını kavrayamamışsınız.
Benzeri konular defalarca açıldı, defalarca da açıklamasını sabırla yaptık. Referans veya TC ile üye olmak bir güvenlik önemli değildir. Bu tarz örnekler vermek istemiyorum. Ama siz birer webmaster iseniz interneti, internette dolaşan kişisel bilgileri biliyorsunuzdur. Google görsellerde tc kimlik diye arama yapsanız veya web aramasında herhangi bir üniversitenin sınav sonuçlarını arasanız listelerce ad soyad tc bulursunuz. ************** adam üye olmak istiyor ise bu bilgileri bulup hesabını TC onaylı yapamayacak mı? Diğer yandan referans bulamayacak yada satın alamayacak mı?
Şu anda WM Aracı'na üye olan herkesin en azından ONAYLI TELEFON NUMARASI var. Olumsuz bir durumda üyeye bir şekilde ulaşılabilir. Buna karşın WM Aracı'na üye olmak o kadar basit değil. Üyelik başvurusunda verilen bilgiler birçok kanaldan teyit ediliyor. Şüpheli görülen hesaplar bloke edilip kimlik fotokopisi talep ediliyor. 18 yaş altı üyeler WM Aracı'na kabul edilmiyor. Her gün üyelik başvurusu yapan kişilerin ancak %30-40 'ı yönetici onayını başarıyla geçip aktif üye olabiliyor. Buna rağmen elbette gerçek kimliği ile üye olup **************lık yapmaya çalışanlar olabilir. Burada da sizin dikkatiniz devreye girecek. En güvenli şey sizin kendi oto kontrolünüzdür. Güvenmediğiniz kişi ile ticaret yapmayın. Ticaret yapacağınız kişiyi araştırın. Ticaret puanı aldığı kişilerle iletişime geçip üye hakkında bilgi talep edin. Halen emin olamadınız mı? Modlardan yöneticilerden yardım talep edin. Kişiyi özel olarak incelesinler. Şüpheli bir durum mu gözünüze çarptı? Hemen rapor edin ki inceleyelim. Binlerce kişinin bulunduğu bir platformda üyelerin her adımını tek tek takip edemeyiz. Ama sizin dikkatiniz ve iş birliğiniz ile birçok olumsuz durum engellenebilir, engelleniyorda.
Bir mesajda multi üyeliklerden bahsedilmiş. WM Aracıda her şahsın sadece 1 hesabı olabilir. Bir defa süresiz uzaklaştırıldığı takdirde bazı istisnai durumlar hariç WM Aracı'na üye olamaz. Üye olmayı başarsa dahi farkedildiği takdirde herhangi bir sebep aranmaksızın çoklu üyelikten uzaklaştırılır. Aynı şekilde herhangi bir multi üyesi olduğundan şüphelendiğiniz kişileri rapor edip incelenmesini talep edebilirsiniz.
Son olarak belirtmem gerekiyor ki üyelik sistemini WM Aracı'nda uzun bir süre değiştirmeyi düşünmüyoruz. Hele ki zorunlu davetiye/referans sistemi ile üyeliği hiçbir zaman düşünmüyoruz.
11 kişi bu mesajı beğendi.
Deneyim demeyin, deneyin!