instagram, twitter, facebookta fenomen olmanın sırrı nedir? Fenomen olmayı çok zor görüyoruz fakat haftalar içinde fenomen olan insanlar var. Bunun bir sırrı mı var?
Fenomenliğin en önemli şartları özgün olmak ve kendini tanıtmak.Mesela twitterda çeşitli rt hesapları ile insanlar tweetlerini 100.000'i aşkın kişiye ulaştırıyor tabi bu maliyeti yüksek bir yöntem.Diğer yöntem ise kendi rt hesabımızı oluşturmak.Bu forumdan bir arkadaş anlatmıştı bana bu konuyla pek ilgilenmediğim için ona sormuştum.Yan hesap oluşturup takip edeni takip ederek 3-4 ay içerisinde bu hesabın takipçi sayısını 100.00+ ya ulaştırabilirsin.Tabii emek vermek önemli.En son kullanacağın yöntem ise takipçi satın almak olmalı.Çoğu etkisiz fake hesaplar olduğu için fenomen olmayı bırak rezil olursun :) Facebookta fenomenlik kavramı pek yok bu yüzden facebookla ilgili bir şey söyleyemeyeceğim.İnstagramda ise genelde twitterda fenomen olan insanlar twitter hesaplarında instagram hesaplarını tanıtarak fenomen oluyorlar çünkü İnstagram diğer platformlara göre çok daha yeni.Umarım yardımcı olmuşumdur...
Facebook üzerinde sayfa üzerinde beğeni ve kitle artışı sağlamak için, facebook reklamlarından yararlanmak mı daha mantıklıdır yoksa normal organik içerikteki sayfalara reklam vermek mi ? Sebebini de ayrıntılı bir şekilde yazın lütfen.
Hocam öncelikle organik diyerek reklam verdiğinz sayfa çok önemli.Çünkü sayfa hileyle kasılmış olabilir.Facebook reklamları da pahalı olmasına rağmen direk hedef kitleye gösterim yapıyor.Bana göre Facebook reklamı pahalı olmasına rağmen daha mantıklı.
Sitenin tanınmışlığını artırmak için hangi yola başvurmalıyız (Sosyal medya konusunda)
Bu çok geniş bir konu.Ancak özet geçmek gerekirse, sosyal medya hesaplarınızı aktif tutmalısınız.Gelen sorulara-önerilere en kısa zamanda cevap vermelisiniz.Sitenize yeni bir içerik eklediğinizde sosyal medya hesaplarından bu içeriği özgün ve dikkat çekici bir görselle paylaşınız.Bu konuda da farklılık çok önemli.
Ek Olarak:
hocam twitter instagram facebook gibi yerlerde paylaşım yapmak sıralamada yükseltirmi?
Bu konuda bilgim yok ancak forumdaki SEO konularına bakarsanız çoğunda sosyal medya ağırlıklı çalışmalar mevcut.