Bu konuda sizlere web sitelerde dikkat edilmesi gereken bazı unsurları maddeler halinde yazıp, kolaylık olsun diye sizlerle paylaşma kararı aldım.
- Öncelikle bir web sitenin başlığıyla içeriği uyumlu olmalıdır. Sitenin başlığı ile içindekiler uyumlu olmadığında, ziyaretçi için site doyurucu olsa bile bir daha sizin sitenize gelmesini beklemeyin. İnsanlar bir siteye girdiklerinde başlığı ile içeriği uyumlu mu diye bakmazlar belki; ama farklılığı da hissederler. Zorunlu olmadıkça da siteye tekrar gelmeyi hedeflemezler.
- Diğer dikkat etmeniz gereken şey ise web sitenizi açar açmaz karşılarına çıkacak olan resim veya reklamlardır. Gerçekten ziyaretçi için çok zorlu anlardır. Yavaş açılır, zor kapanır… Özellikle bu maddeden uzak durun. Sadece bu değil ayrı sekmede açılacak olan reklamlar içinde geçerlidir sözüm.
- Web sitenizde çok fazla yer kaplayan veya kaplayacak olan resimlerden uzak durun. Ziyaretçi sitenin hızlı olanını sever. Çok büyük mb’larda resimler yüklerseniz eğer ziyaretçinin internet hızıyla orantılı bir şekilde web siteniz yavaş açılacaktır ve büyük ihtimalle de beklemeden web sitenizi kapatıp başka siteleri araştıracaklardır.
- Yukarıdaki maddeden örnek alarak yine aynı şekilde sitenizde gif kullanmamaya özen gösterin.
- Ziyaretçilerin istedikleri bölümlere kolayca ulaşabilmeleri için linkleri dikkatle seçmelisiniz. Sitenizin tasarımını yaparken sitenin kolay gezilmesine dikkat edin.
- Eğer web siteniz daha açılmadıysa bunu söylemekte fayda var, web sitenizin adı çok uzun olmasın. Örneğin kendimden örnek verecek olursam sitemin adı : atillakaangundovan.com değilde kısaca kaangundovan.com . Eğer iki ismimide kullanıp böyle açsaydım ziyaretçiler web sitenin adını hatırlamakta zorlanabilirlerdi.
- İçeriğinizi düzenli olarak güncellemeyi unutmayın. Donmuş, yerinde sayan ve aynı şeyleri gösteren siteleri ziyaretçiler sevmez hatta nefret ederler.
- Örnek olarak bloglarda nasıl bir makalenin tarihi belliyse bundan faydalanarak ana sayfanızda sitenizin en son ne zaman güncellendiğini belirtecek yazılar ekleyin. Ben şahsen kendi blogumda makalelerin tarihlerinden faydalanıyorum.
- Sitenizdeki linkerin kırık olup olmadığına mutlaka dikkat edin. Kırık olan bir link gidici olan bir ziyaretçiyle eşdeğerdir.
- Sitenizde iletişim bölümü önemlidir. Ziyaretçiler fikirlerini iletmek isterler. İletişim bölümü oluşturup kısa yoldan ziyaretçilerin fikirlerini alın.
- Her sayfada ciddi olduğunuzu hissettirin. Kullandığınız dil ve üsluba dikkat edin. Laubali olmayın.
Kaynak : www.kaangundovan.com