Hocam benden de bir öneri olsun istedim ve bu paylaşımına eklemek istediğim bir sonuç var. Google bundan 1 yıl önceki google değildir. Bunun nedenini çok araştırdım kimisi alt yapısı satıldı dedi, Kimisi sistem çöktü dedi, Kimisi tek çizgi dedi yani anlayacağın herkes kendi düşüncesi ile bir yorum yaptı.

Benim örneğim şudur. Dünyada sadece Arama motoru olarak Google yok, Eğer siteni sadece googleye uyarlamak istiyorsan şuan ki google mantığını çözmeniz mümkün değildir. Google şunu istiyor. SEO'cuyum diyenlere para kazandırmamak için bilinen algoritma çalışmalarını resmen sildi attı.

Google diyor ki eğer sitenizi düşünüyorsanız Adwors reklamları vereceksiniz. Başka da olmaz diyor. Farkında mısınız ? Eskiden Toplist sitelerinden 3-5 adet link aldığımızda sitelerimiz ilk sıralarda yer alıyordu kelime bazlı olarak..

Eskiden düzenli olarak 4 ayda bir Pagerank güncellemesi yapılırdı. allah aşkına son güncelleme 1 yıl evvel oldu. Ama şuan halen bir gelişme yok.. Zaten olmasın da google mantığını değiştirdi. Günümüzde İnternet hayatımızın bir parçası Google ilk zamanlarda farklı stratejilerle hareket edip hem kazanmak hemde kazandırmak istiyordu. Bu zamanda sadece kazanmak istiyor.

Bana göre artık Google'ın Türkiye'de etkisi ilerleyen zamanlarda azalacaktır.

Yandex, Bing, Yahoo, Searc, Portal sepeti, Yani daha bilinmedik bir çok arama motoru var ne kadar google kadar gelişmemişse bile en azından google'ı bu mantığından vazgeçirmemiz için bir sürede olsa uzak durmalıyız.

Şimdi diyeceksiniz ki Konuyu nereden nereye çektiniz. Haklısınız ama bu devirde SEO'yu şu şekilde yapın bu şekilde yapın diyen zihniyetlerden çekinirim. :)

Benim imkanım ve vaktim olsa And içerim ki sırf insanlara destek ve öğretim için araştırır, soruşturur bütün bilgileri yararlı yada zararlı olabilecek tüm imkanlarımı tek bir alanda toplar tüm dünyaya duyururum. Her bilgi para değildir. İyi forumlar Saygılarımla.. :)