lostyazilim

Digitalocean + isimtescil + alastyr

10 Mesajlar 2.321 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Merhabalar, domain isimtescil'de, hosting alastyr'deydi, digitalocean'dan 10$ lık droplets aldım. Sağ olsun Tural Abiyev, kurulumları yaptı. Elleri dert görmesin. digitalocean DNS (domain) bölümünden siteyi bile kaydetmiş. Taşımayı yaptım. Daha sonra isimtescil'den ns yönlendirmelerini yaptım. Hatta gelişmiş DNS yönetimini de kurcaladım. 128.199.49.133 IP adresi üzerinden siteye giriyor. Whois'de ns serverlar digitalocean olarak gözüküyor. Fakat, hala alastyr'de index ile oynadığımda sitede yaptığım değişikliklerin etki yaptığını görüyorum.

1. Şimdi ben alastyr'deki her şeyi sileyim mi?
2. Tarayıcımı sıfırladım fakat hala aynı sorun devam ediyor.
3. 24-48 saat değil tabi 2-3 saat geçti. Ancak isimtescil'de yaptığım ns değişiklikleri anında aktif oluyordu. Bu nedenle ben sorunun devam edeceğini düşünüyorum. Düşüncem doğru mu?
4. Başka ne yapabilirim?

Bu konularda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. İlk defa VPS kullanıyorum.

Durgun sular derin akar.
wmaraci
reklam

aakinci aakinci hdfilmdevi.org Kullanıcı
  • Üyelik 21.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Bilgisayar Öğretmeni
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 902
  • Beğeniler 51 / 110
  • Ticaret 51, (%96)
yeni aktardığın yerde bir değişiklik yap dosyalarda değişiyorsa eskisini sil gitsin

ceyzer ceyzer WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 12.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 698
  • Beğeniler 46 / 90
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam whatsmydns.net şu siteden ns ayarlarını check et. dünya ülkelerinde nsler hızlı yönlenirken türkiye biraz yavaş kalıyor yönlenmede. ne zaman türkiyede yeşil tik görürsen o zaman yönlenmiş say.

Dip Not: Tural baba büyüktür. Elleri dert görmesin.

• Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)

aakinci adlı üyeden alıntı

yeni aktardığın yerde bir değişiklik yap dosyalarda değişiyorsa eskisini sil gitsin

Dediğiniz gibi yaptım ve şu anda sorun çözüldü. Teşekkür ederim. Yeni sorunum aşağıda, bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

ceyzer adlı üyeden alıntı

Hocam whatsmydns.net şu siteden ns ayarlarını check et. dünya ülkelerinde nsler hızlı yönlenirken türkiye biraz yavaş kalıyor yönlenmede. ne zaman türkiyede yeşil tik görürsen o zaman yönlenmiş say.

Dip Not: Tural baba büyüktür. Elleri dert görmesin.

aakinci'nin söylediklerini uyguladım ve mysql dosyasını yeniden yükledim. Sorun çözüldü. Teşekkür ederim.

VPS sunucuda şimdi de Mod_Rewrite sorunum baş gösterdi. Eski sunucuda Mod_Rewrite tanıyordu. Fakat VPS sunucuda Mod_Rewrite (centos) nasıl açabilirim?

Durgun sular derin akar.
wmaraci
wmaraci

TuralAbiyev TuralAbiyev root@localhost ~ / Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Network & Linux/UNIX
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
VPS tarafında sorun yok paşam. İsimtescil de ns bölümüne gir digitalocean ns adreslerini gir. 15 dk bekle veya çerezleri sil. Dns önbelleğinidr silmende yarar var.

Dns önbelleği silme. CMD komutu : ipconfig /flushdns

Digitalocean nsleri:
Ns1.digitalocean.com
Ns2.digitalocean.com
Ns2.digitalocean.com

Whatmydns üzerindende kontrol edebilirsiniz
ceyzer sorueki

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)

Tural Abiyev adlı üyeden alıntı

VPS tarafında sorun yok paşam. İsimtescil de ns bölümüne gir digitalocean ns adreslerini gir. 15 dk bekle veya çerezleri sil. Dns önbelleğinidr silmende yarar var.

Dns önbelleği silme. CMD komutu : ipconfig /flushdns

Digitalocean nsleri:
Ns1.digitalocean.com
Ns2.digitalocean.com
Ns2.digitalocean.com

Whatmydns üzerindende kontrol edebilirsiniz

Teşekkür ederim Tural bey. Son bir sorum var, kusuruma bakmazsanız. mod_rewrite httpd.conf'da etkin gözüküyor. Fakat, .htaccess düzeltmesi yaptığımda sorun çıkıyor. Epey bir kaynak araştırdım ama malum Türkçe MediaWiki kullanımı az. İngilizce'de de bazı yerlerde takılıyorum. Bu konu ile ilgili bilginiz var mı?

http://shorturls.redwerks.org/ web sitesi MediaWiki için short URL kullanımı kolaylaştırıyor ve eklenecek kodları otomatik veriyor. Örneğin benim site için verdiği kodlar şunlar;

http://shorturls.redwerks.org/?hashed_uploads=1&mod_php=1&articlepath=%2Fwiki%2F%241&source=userdata&thumb_handler=1&script=%2Findex.php&url=http%3A%2F%2Fwww.bilgive.com%2Findex.php%2FAna_Sayfa&fcgi_pass=127.0.0.1%3A9000&server=apache&rdns_origin=www.bilgive.com&rdns_canon=server.bilgive.com&rdns_addr=128.199.49.133&submit_has_root_yes=I+have+root+access+to+the+server+config.

httpd.conf dosyasında da eklemeler yapmıştım fakat sonuç alamayınca tekrar çıkardım.

Daha önce, cpanel'de short url ile kullandığım için arama sonuçlarına elbette büyük zararı olacak bunun. APache için https://www.mediawiki.org/wiki/Manual:Short_URL/Apache adresinde detaylı anlatım mevcut. Elbette, ben uyduramadım.

Durgun sular derin akar.

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
Rica ederim. Httpd.conf dosyasında o ayarları aktif ettim zaten. Ama media wiki için galiba ek bi ayar lazım. En kısa zamanda bilgisayardan girdiğimde yapacağım.
sorueki

kişi bu mesajı beğendi.

AKDNZ AKDNZ #Sunucu Kurulumu Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)

Rica ederim. Httpd.conf dosyasında o ayarları aktif ettim zaten. Ama media wiki için galiba ek bi ayar lazım. En kısa zamanda bilgisayardan girdiğimde yapacağım.

Turalım I come back ! diyorsun yani :))

-------

Bu arada NSleriniz hala oturmamış, alastyr geliyor girince.
sorueki

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)

Sağolun Tural bey. Yapılamaz ise, artık Google Webmaster'dan 301 ile ayarlamaya çalışacağım.

Durgun sular derin akar.

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

AKDNZ adlı üyeden alıntı

Turalım I come back ! diyorsun yani :))

-------

Bu arada NSleriniz hala oturmamış, alastyr geliyor girince.

Aynen güzel kardeşim ;)

bilgive adlı üyeden alıntı

Sağolun Tural bey. Yapılamaz ise, artık Google Webmaster'dan 301 ile ayarlamaya çalışacağım.

Yapılmayacak bir şey değil hocam. Elbetde yaparız.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al