Tabi ki bunlar benim düşüncelerim. Bu konu uzun zamandır aklımdaydı şimdi bir arkadaşın şu konusunu gördüm ve şunları söylemek istiyorum.

Hocam bu Bumerang dolayısı ile Hüriyet gazetesi ekibi internet ortamında ki site sahiplerinin sayısının ne kadar çok olduğunu gördüler ve Bumerang diye bir şey çıkararak site sahiplerinden kendilerine trafik sağlama yolları geliştirdiler. Usta veya Acemi site sahiplerinin ağzına bir parmak bal sürmek sureti ile kavanozlarla bal almaya başladılar. Şimdi bizler Bumerang ı büyütüyoruz yarında adamlar ağalık taslamaya başlayınca yukarıda vermiş olduğum linkte yer alan örnekte olduğu gibi şikayetlere başlayacağız.

Arkadaşlar Bumerang gibi sitemlere değil bence kendi sitenize emek verin. Bumerang nasıl olur da Google nin veya başka bir arama motorunun verdiğini bize verebilir. Adamlar aslında kendilerine bir seo taktiği geliştirdiler ve muhtemelen dünyada örnekleri vardır.

Özetle, Bumerang ı düşman ilan edelim uzak duralım demiyorum. Diyorum ki kendi kendimizi kandırmayalım. Adamlar bize değil kendilerine trafik sağlıyorlar. Dolayısı ile bugün adamları tepeye çıkartıp yarında ya bunları kim tepeye çıkarttı ha bire taş atıyorlar şeklinde söylemler geliştirmeyelim.

Son söz hiçbir site sahibi Google'ye veya Bumerang veya başka bir şeye muhtaç değil. Zira onlar bize muhtaç. Çünkü onların kaybedecekleri şeyler benimkinin yanında çok çok büyük.