Doğrusu ilk ödememi veren sistem Bumerang olmuştu. Yazımı zaten yazıyorum. Sonrasında birkaç dakikamı ayırıp Yazarkafe'ye gönderince de katkısı oluyor. Yazarkafe'nin FB ve Twitter hesaplarında paylaştıklarında ciddi hit artışı oluyor. Paylaşmasalar bile Yazarkafe ve çok nadir Hürriyet'in sayfalarından hit ediniyorum. Üstüne bir de blogda, FB'ta ya da Twitter'da yayınlamak üzere reklam gönderdiler mi, daha ne olsun.
Eleştirel anlamda tek bir şey söyleyebilirim: O da yaz başında kısa bir süre aktif edilen banner gösterimi. Onu da yaptılar mı tamamdır.
Ödemelerdeki kesintiler ise açıklandığı üzere iki kalemde. Biri 5 TL'lik işlem bedeli (ister 50, ister 200 TL talep edin, yine aynıdır: Bundan dolayı biriktirmekte yarar var), diğeri ise vergi. Gerçek kişi olarak açılan hesaplar, kazanç sonucunda elbette vergiye tabii tutulmalı.
Artı bu etkinlikleri, yarışmaları falan da güzel oluyor. Ayrıca Yazarkafe'de bir şeyler paylaşabilmenin diğer reklam verenler açısından dikkate alındığına birkaç kez tanık olmuştum.