bu tartışma ilham verdi ve uzun zamandır aklımda olan bir yazıyı yazdım.
Buyrun:
Webmaster sitelerini ve forumlarını sıkı takip ederim. Hem fikir alışverişi hem bilmediğim şeyleri öğrenme konusunda bana çok faydaları olduğunu düşünürüm.
Bir webmaster forumunda 3-5 gündür hürriyet bumerang sistemiyle ilgili tartışmalar dönüyor. Gayet verimli fikir alışverişleri oluyor. Ana konumuz Bumerang sitelerimiz için faydalı mı zararlı mı?
Ben faydalı diyenlerin tarafındayım.
Nedenlerini şöyle açıklayayım.
Trafik
Bumerang sistemine dahil olduğumdan beri siteme Hürriyet'in ana sayfasından ve Yazarkafe'den düzenli ziyaretçi geliyor. Ben haftada ortalama 2 yazı yolluyorum Yazarkafe'ye. İki yazı da kabul ediliyor. Sonra Yazarkafe üzerinden siteme ziyaretçi gelmeye başlıyor.
Eğer çok iyi bir içerik hazırladıysam Hürriyet bu yazıyı banner olarak Hürriyet Ekonomi sayfalarında gösteriyor. O zaman yüzlerce ziyaretçi siteme geliyor. Üstelik bu ziyaretçiler ekonomiyle ilgili ve benim hedef kitlem olan ziyaretçiler. Yazıları okuyorlar. Yorum yapıyorlar. Sitede vakit geçiriyorlar.
Unutmadan ekleyelim. Yazarkafe'ye yazı yollamak için Platin üye olmak gerekiyor. Platin üyelik için de şık bir tasarım ve düzenli blog güncelleme. Yazıların kalitesi de çok önemli.
Google ve Alexa
Yazarkafe'den ve Hürriyet'ten siteye gelen ziyaretçiler Google ve Alexa nezdinde kıymetli ziyaretçiler. Çünkü Türkiye'nin en büyük gazetelerinden birisi sizin sitenizin link veriyor. Google sıralamanız yükseliyor ve Alexa ülke sıranız daha iyi bir yere geliyor.
Reklam gelirleri
Bumerang sistemi sitenize tanıtım yazıları şeklinde reklamlar yolluyor. Bu reklamlar sitenizin değerine göre ücretlendiriliyor. Bumerang reklamları sizi belki zengin etmiyor ama iyi kötü bir cep harçlığınızı çıkarıyorsunuz. Siteniz büyüdükçe reklam pastasından da daha büyük pay almanız muhtemel.
Etkinlikler ve Yarışmalar
Bumerang sistemi düzenli olarak Blogger etkinlikleri düzenliyor. Sosyalleşmeyi seviyorsanız bu etkinlikler tam size göre. Ayrıca çok pahalı bazı kurslara indirimli veya ücretsiz olarak gitmeniz mümkün.
Sosyal medya hesaplarını takip edenler yarışmalara katılıp hediyeler kazanma şansını da yakalıyor.
Benim açımdan Bumerang sistemi bu demek.
Sizin yorumlarınızı muhakkak bekliyorum.
kaynak: http://www.gunlukekonomi.com/2014/11/hurriyet-bumerang-faydal-m.html