Mehmet Tahta adlı üyeden alıntı

Merhabalar,

Alan adı barındırma, mysql sayısı, e-posta gibi sitede belirtilen tüm özelliklerde herhangi bir limit bulunmuyor. https://www.alastyr.com/tos.html adresindeki servis sözleşmesi çerçevesinde dilediğiniz gibi kullanım yapabilirsiniz. Müşterilerin ne kadar trafik tükettiği, ne kadar disk alanı kullandığı veya ne kadar mysql hesabı açtığı ile ilgilenmiyoruz, bunun limitlemesini yapmıyoruz.

Aşağıda gördüğünüz gibi herhangi bir limitleme bulmuyor:

Bu tip servislerde hedeflenen şey müşterinin kafasındaki soru işaretlerini, oluşabilecek kaygıları ortadan kaldırmaktır. Disk alanınız dolduğunda e-postalarınızı alamazsınız, trafik hakkınız dolduğunda web sitenize erişim olmaz. Bu servis "Acaba bu ay sonuna kadar aldığım trafik yeter mi", "Disk alanım doldu mu, diskim dolarsa maillerim gelmez" gibi soruları insanların kafasından silmek amacıyla var. Oo nasılsa 12TL, hadi rapidshare klonu yapayım diye değil.

Elbette ki esnek bir konu olduğu için kötüye kullanımı engellemek amacıyla bazı kuralları bulunuyor. Örneğin nasılsa disk alanım limitsiz diye buraya bütün filmlerinizi yüklemenize müsaade etmiyoruz. Nasılsa limitsiz diye 3. kişilere bu servisi satmanıza müsaade etmiyoruz. Bahsettiğiniz gibi bir CPU limiti bulunuyor, zaten bu kaynak tüketim limiti olmasa Facebook gelir 12TL'ye bir profesyonel hosting alır, biz de barındırmak zorunda kalırız. Milyonlarca ziyaretçisi olan bir web sitesinin 12TL'lik bir pakette barınmayacağını pekala herkes akıl edebiliyordur.

Bunlar "BİREYSEL" paketler arkadaşlar. Bireysel kullanım için tasarlandı, bu amaçla kullanılması gerekiyor. Gidip anlık 10 000 online kullanıcısı olan bir web sitesini tabii ki de bu paketlerde barındıramazsınız, bunun için kendi sunucunuzu kullanmanız gerekir. Reseller ile bireysel paketler arasında farklar diye bir yazımız var, bu da satın alacağınız servise doğru karar vermenizi sağlayabilir.

İyi çalışmalar

Dediklerinizde haklısınız fakat CPU konusu bu satışlara her zaman kenarda kıyıda kalan bir konudur ve satın almada acemi olan arkadaşlar bundan bi haber satın alma işlemi yapmaktadır. Diğer konularda ne kadar esnek davranıyorsa bir firma CPU oranını ve karşılaşacağı zorluklar hakkında aynı şekilde esnek davranmalı yada reklamını yaptığı sınırsız alt özellikler gibi bununda üzerine basa basa CPU'da sorun yaşayabilirsiniz gibisinden bilgiler vermelidir. Sizde bir adet VDS hizmetim mevcut, aynı şekilde diğer firmalarda, burada ki mesajım yeni hizmet alacak arkadaşların sonradan yaşacakları sorunlar hakkında bilgi vermek amacı taşımaktadır.

Burada ilgili firmayı kötülemek gibi bir niyetim yok, tekrardan söylüyorum, yeni site açacak yada plan yapmış arkadaşlar kullanıcakları sistemi ve sayısını baz alarak detaylı bir araştırma yapsınlar, sonradan başınız ağrımasın.