Aradaki fark şudur:
Bilgisayar mühendisliği okursan mikroişlemci de programlayabilirsin. Donanımı ilgilendiren işlerde çalışabilirsin böylece. Mesela özel mikroişlemciler için ASM programlama falan yapabilirsin. Endüstrinin içinde çalışabilirsin.

Yazılım mühendisliği okursan da ağ konularında daha deneyimli olursun. Sistem güvenlik uzmanı kolayca olabilirsin. Devlete veya büyük holdinglere çalışıp, iyi niyetli hackerlık yapabilirsin.

Ama daha kaliteli bir eğitim için:
Her ikisini okurken çifte anadal olarak İşletme ve hafta sonları CISCO (sistem) kurslarına gidersin. Tatilllerde Work and Travel, ertesi senelerde Erasmus, daha sonraları TOEFL için hazırlanırsın.

Yüksek lisans yapıp Yapay Zeka dalında master yapabilirsin. Çek Cumhuriyeti ve Almanya'da bedava master yapabilirsin. Rektörlükle anlaştığın vakit (gelince okulda kalacağına dair anlaşma) rektörlük ve devlet hibelerini de aylık alırsın.

Bundan sonrası ise sana kalmış. İster yeni gelişmelere yelken açıp bilim adamı olursun, ister sistem mühendisliği yaparsın, ister TC Savunma Bakanlığı ve MIT'in sistemlerini korursun (devlet sırlarını ), ister masaüstü yazılımcılık yaparsın, istersen işin en ileri noktasına ulaşıp büyük elektronik iş yapan firmalarda mikroçip programlarsın. Mesela çamaşır makinelerinin beyinleri, teleizyonların yazılımları gibi üst derece işler. Ya da endüstriyel robot programlama gibi.

Herşey sana ve ekonomik durumuna kalmış.

Birde ek olarak çalışma alanlarını iyi araştır. Mühendis demek üreten demektir. Yazılımcı deyince herkesin aklına bilgisayar programı yapan, bilgisayar mühendisi deyince bi şirkete girip bilgi işlemde çalışan insanlar aklına gelir. Ama çok boyutlu düşün. Çalışabileceğin alanlar çok geniş. Program, web sitesi, mobil uygulama vs yapmak mühendisin işi değildir. Onları herkes yapıyor. Ufak bir uzaktan kumandanın içindeki mikroişlemcide bile bir yazılımcının imzası var. Böyle düşünürsen, çalışma alanlarını hesaplayamazsın bile. Neredeyse her alanda ihtiyaç var.